Directorul SRI George Maior a declarat, ieri, referindu-se la cazul Coldea, ca Serviciul nu a desfasurat activitati de politie politica si a anuntat ca vor fi aplicate sanctiuni administrative si disciplinare atat lui Florian Coldea, cat si altor persoane cu functii de conducere.
La finalul intalnirii cu parlamentarii Comisiei de control al SRI, Maior a precizat ca a€śera in obligatia Serviciului sa ia o asemena atitudine in raport cu ceea ce se intampla in exteriorul Serviciului: diverse suspiciuni ca ar fi putut exista santaje la adresa judecatorilor Curtii Constitutionale, intr-o problema de mare interes public si national, respectiv acel aviz consultativ al Curtii Constitutionalea€ť. El a spus ca si-ar putea reprosa faptul ca SRI nu l-a informat pe seful statului despre potentialul de amenintare la adresa Serviciului si la adresa a€śunei situatii care viza Curtea Constitutionalaa€ť in legatura cu suspiciunile de santaj.
Potrivit lui Maior, raportul intern al SRI precizeaza ca in cazul Coldea au existat multe deficiente administrative care vizeaza nu numai faptul ca au fost scrise de mana pe biletele acele note ale prim-adjunctului, ci si a€śaspecte referitoare la felul in care au iesit acele lucruri din SRIa€ť.
Intrebat daca cei gasiti vinovati vor fi dati afara din SRI, Maior a raspuns: a€śNu. Vor fi sanctiuni disciplinare si sanctiuni administrative. Vom decide in interiorul Serviciuluia€ť.
In schimb, presedintele Comisiei parlamentare, Radu Stroe, a declarat ca George Maior s-a antepronuntat sustinand ca Serviciul nu a facut politie politica in cazul Coldea si a apreciat ca prim-adjunctul Florian Coldea nu ar trebui sa revina in functie. El a mai aratat ca seful SRI le-a spus membrilor comisiei ca luni dimineata vor avea si concluziile anchetei de securitate interna dispusa de Serviciu. (Mediafax)