PROPUNERE PC - Sesiune pentru votul uninominal
Conservatorii vor cere conducerii Parlamentului convocarea unei sesiuni in timpul vacantei parlamentare daca legea privind introducerea votului uninominal nu va fi discutata pana la finele acestei s
PROPUNERE PC - Sesiune pentru votul uninominal
Conservatorii vor cere conducerii Parlamentului convocarea unei sesiuni in timpul vacantei parlamentare daca legea privind introducerea votului uninominal nu va fi discutata pana la finele acestei sesiuni. Purtatorul de cuvant al PC, deputatul Bogdan Ciuca (foto), a declarat ca, din cate se pare, exista opinii in interiorul partidelor politice care nu sustin introducerea votului uninominal, deoarece "in urma unor simulari au constatat ca tare bine le-ar mai prinde un mandat pe lista", si de aceea discutarea acestei legi trebuie facuta in plen. (Daniel Mihalascu)


THEODOR STOLOJAN - "Vorbesc la nevoie cu Basescu"
Liderul PLD, Theodor Stolojan, a declarat ieri ca a avut mai multe discutii cu presedintele Basescu despre necesitatea formarii unui pol de dreapta si despre relatia dintre PD si PLD. Stolojan a spus ca si-a pastrat bunele relatii cu seful statului si ca are cu acesta periodic convorbiri telefonice, insa numai atunci cand "are nevoie". "Nu sunt omul care sa stau toata ziua pe telefon sa vorbim despre vreme", a spus Stolojan. El a mai spus ca una dintre variantele discutate cu PD a fost crearea unui partid de centru-dreapta, in genul celui din Spania, dar ca acesta e un obiectiv destul de indepartat. (Aniela Nine)


PARLAMENT - Bate vant de vacanta
Majoritatea deputatilor au preferat sa plece ieri in teritoriu, cu o zi mai devreme decat programul stabilit de lucru in comisiile parlamentare. Cele mai multe comisii nu au lucrat, avand in program studiu individual sau si-au epuizat ordinea de zi inca de marti. Singurele comisii care au avut activitate au fost comisiile de invatamant, sanatate si agricultura, dar si acestea au avut sedinte scurte. Situatia a fost similara  si la Senat. (Aniela Nine)


PSD - Gestul lui Vanghelie, "un moment vesel"
Vicepresedintele PSD Victor Ponta a declarat ieri, in replica la decizia conducerii organizatiei Bucuresti de a solicita excluderea acestuia si a lui Vasile Dancu din partid, ca Marian Vanghelie este "oaia neagra a PSD si o problema pentru partid", dar ca nu se supara pe acesta, intrucat unii nu sunt dotati cu suficienta educatie si inteligenta. La randul sau, Vasile Dancu a declarat ieri ca propunerea de excludere a sa din partid este nestatutara si a calificat decizia drept "un moment vesel". (Lavinia Dimancea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.