O firma de avocatura a initiat, in numele mai multor investitori, un proces impotriva GlaxoSmithKline, cel mai mare producator european de medicamente, acuzat de publicarea unor informatii care au indus in eroare actionarii privind siguranta medicame
O firma de avocatura a initiat, in numele mai multor investitori, un proces impotriva GlaxoSmithKline, cel mai mare producator european de medicamente, acuzat de publicarea unor informatii care au indus in eroare actionarii privind siguranta medicamentului antidiabetic Avandia. Firma de avocatura Kaplan Fox&Kilsheimer a anuntat, intr-un comunicat, ca a initiat o actiune in justitie intr-un tribunal districtual din New York impotriva companiei Glaxo si anumitor angajati cu functii de control, acuzati de efectuarea unor declaratii eronate.
Potrivit documentului prezentat instantei, Glaxo nu a prezentat complet rezultatele analizei unor date statistice care demonstrau ca medicamentul Avandia sporeste riscul aparitiei atacului de cord. Compania a publicat informatii complete numai dupa ce un renumit cardiolog american, Steven Nissen, a prezentat, luna trecuta, rezultatele propriei analize asupra riscurilor asociate consumului medicamentului, Avandia, determinand scaderea drastica a cotatiei actiunilor Glaxo.
Rezultatele preliminare ale analizei efectuate de Glaxo au fost depuse la Administratia pentru sectorul de Alimentatie si Medicamente in luna septembrie a anului 2005, iar cele finale au fost prezentate autoritatilor in august 2006, insa investitorilor nu le-a fost furnizata in niciun moment o documentatie adecvata, sustine Kaplan Fox&Kilsheimer. Un purtator de cuvant al companiei farmaceutice a refuzat sa comenteze informatiile.
Actiunile Glaxo au pierdut zece procente de la publicarea studiului lui Nissen, potrivit caruia administrarea medicamentului Avandia sporeste riscul aparitiei unui atac de cord cu 43%, fiind cotate la 13,14 lire sterline in timpul sedintei de tranzactionare de marti, in scadere cu 0,5%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.