Telecomunicatii - "Omul si mobilul", un program aproape de indeplinire Gradul de utilizare a serviciilor de telefonie mobila se apropie si in Romania de pragul 100%. Dupa ofertele "de nerefuzat" au inceput sa apara si "terminalele saracilor".
Telecomunicatii - "Omul si mobilul", un program aproape de indeplinire Gradul de utilizare a serviciilor de telefonie mobila se apropie si in Romania de pragul 100%. Dupa ofertele "de nerefuzat" au inceput sa apara si "terminalele saracilor". Cu o rata de penetrare a telefoniei mobile de peste 80%, tara noastra are sanse ca pana la sfarsitul anului sa treaca in grupul european cu acoperire 100%. Totusi, reprezentantii industriei IT&C locale considera ca gradul de posesie real al telefonului mobil ar fi in jur de 70%. O data cu relansarea Cosmote Romania, "saltul" numeric al utilizatorilor de celulare a fost considerabil. Ofertele prepay (mai ales) au contribuit la succesul rapid al operatorului, dar au antrenat si noi planuri tarifare din partea celorlalti jucatori de pe piata. Totul cumulandu-se in noi milioane de utilizatori, precum si intr-un volum de convorbiri cu mult peste cel generat de telefonia fixa, poate mai repede decat era "firescul noilor vremuri". Iata ca pentru procentul de populatie fara celular a inceput o noua oferta: terminalele ieftine  PENTRU TOTI. Sub termenul global "celularele saracilor", industria telecom oferteaza miliardele de oameni care nu au inca un terminal mobil. Ultima campanie de acest gen a venit din partea Nokia, care a lansat mai multe modele doua dintre ele sub 40 de euro. Din pacate, nici unul nu are destinatie Romania. Totusi, au ajuns pe piata noastra celularele ieftine produse de Vodafone si gigantul chinez ZTE: modelele 225 (39 dolari ) si 125 (99 lei+ cartela cu credit de 5 dolari). Sunt telefoane care se adreseaza, pe de o parte, celor care doresc sa-si inlocuiasca vechiul telefon, pe de alta parte celor care nu au avut acces la serviciile de telefonie din cauza costurilor telefonului, ne-a declarat Lilian Solomon, CEO Vodafone Romania. Nu au fost uitati nici potentialii clienti 3G. La congresul 3GSM de la Barcelona, modelul bar LG KU250 a castigat proiectul GSM Association "3G for all". Acest model a fost lansat pe piata zilele trecute la pret de 130 de dolari. Reprezentantii Orange Romania ne-au declarat ca vor comercializa varianta slide a acestui model.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.