Maine dimineata, cel mai bun pugilist profesionist din Romania il va infrunta pe camerunezul Sakio Bika, intr-o gala programata la Montreal. Invingatorul va deveni challenger obligatoriu la titlul mondial al categoriei supermijlocie, ve

  Maine dimineata, cel mai bun pugilist profesionist din Romania il va infrunta pe camerunezul Sakio Bika, intr-o gala programata la Montreal. Invingatorul va deveni challenger obligatoriu la titlul mondial al categoriei supermijlocie, versiunea IBF, detinut de columbianul Alejandro Berrio.  La 27 de ani, Bute se afla in fata celui mai important meci al carierei. Desi a castigat inainte de limita 16 din cele 19 intalniri disputate pana acum, "Mister KO" este pregatit pentru o confruntare de 12 reprize. "Bika e un boxer redutabil, dur, un bun incasator. Ma astept la o lupta foarte dificila", a declarat romanul. Adversarul sau are 28 de ani, a disputat 26 de meciuri, dintre care a castigat 22 (12 prin KO), a pierdut 2 si a terminat nedecis 2. Anul trecut, camerunezul, al carui nume de ring este "Scorpionul", a luptat de doua ori pentru titlu, cu Markus Beyer, intalnire intrerupta dupa ce Bika i-a spart germanului pometele cu capul, si cu Joe Calzaghe, meci pierdut la puncte.  SUPERIOR. Antrenorul romanului, Stephane Larouche, este increzator in sansele elevului sau: "Lucian e mai mobil si mai rapid. Bika a impresionat cu Calzaghe, dar nu are fluiditate, nu leaga loviturile. Daca meciul ar fi avut loc intr-o cabina telefonica, el ar fi fost in avantaj, pentru ca se deplaseaza mai greu. Cred ca Bika va incerca sa impuna ritmul la inceput, dar pentru Lucian 12 reprize nu sunt o problema si de multe ori a fost mai puternic pe finalurile de meci". Intalnirea Bute - Bika nu va fi transmisa de nici un canal de televiziune din Romania. Iubitorii boxului vor putea urmari meciul doar la radio, de la ora 5:00, la Romania Actualitati. In schimb, publicul de peste Ocean il va putea vedea, in premiera, la lucru pe Lucian, meciul fiind preluat de postul ESPN. 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.