Grupul bancar Barclays are un plan de rezerva privind imbunatatirea ofertei de preluare a bancii olandeze ABN Amro, urmand a oferi o suma in numerar pe langa suma initiala in actiuni, relateaza Reuters, preluata de NewsIn. Oficialii Barclays sunt con
Grupul bancar Barclays are un plan de rezerva privind imbunatatirea ofertei de preluare a bancii olandeze ABN Amro, urmand a oferi o suma in numerar pe langa suma initiala in actiuni, relateaza Reuters, preluata de NewsIn. Oficialii Barclays sunt constienti de faptul ca in cazul in care disputa legala pentru preluarea ABN nu va fi rezolvata in favoarea grupului, va trebui sa imbunatateasca oferta de 65 miliarde euro pentru a putea castiga lupta impotriva consortiului condus de Royal Bank of Scotland.
Financial Times afirma, citand surse apropiate tratativelor, ca Barclays intentioneaza sa reduca cantitatea de actiuni oferite pentru a le inlocui cu numerar. Barclays nu va lua o decizie in acest sens pana cand nu va deveni clar daca oferta consortiului condus de RBS, in valoare de 71,4 miliarde dolari, care doreste partajarea grupului ABN Amro, va putea fi luata in considerare.
Oferta depinde de reusita consortiului, din care mai fac parte bancile Santander si Fortis, de a rezolva o disputa cu Bank of America privind divizia americana a ABN, LaSalle.
Posibilitatea majorarii ofertei ar putea nemultumi investitorii importanti, care sunt ingrijorati de posibilitatea inceperii unui razboi al ofertelor intre Barclays si RBS. Curtea suprema a Olandei va lua pana la jumatatea lunii iulie o decizie asupra posibilitatii ca actionarii ABN sa blocheze vanzarea diviziei americane LaSalle grupului Bank of America, deschizand astfel calea catre o oferta mai substantiala pentru preluarea grupului olandez.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.