Drumul ei in TVR a inceput in a€™99 cu o emisiune in direct. A fost locul in care s-a "scolit" si perioada in care a acumulat foarte multa experienta si cunoastere a muncii de televiziune. Maine, gazda emisiunii "O vedeta... pop
  Drumul ei in TVR a inceput in a€™99 cu o emisiune in direct. A fost locul in care s-a "scolit" si perioada in care a acumulat foarte multa experienta si cunoastere a muncii de televiziune. Maine, gazda emisiunii "O vedeta... populara", Iuliana Tudor, implineste 30 de ani.

"Iubirea mea pentru folclor s-a nascut din copilaria de poveste traita la bunici, din intamplarea de a fi fost obligata sa cant o melodie populara in cadrul unui spectacol al Filarmonicii de Stat - Ploiesti, din atasamentul castigat pentru domeniu la Scoala Populara de Arta si, finalmente, datorita frumusetii unei lumi speciale, descoperita ca om de televiziune.

Dupa cum recomanda insusi titlul emisiunii «O vedeta... populara», rolul meu este de a portretiza numai vedete ale folclorului. In ultimii ani insa am incercat sa promovam mai mult generatia tanara, implicandu-ne in marile festivaluri de folclor de la noi, cele mai importante fiind Festivalul de folclor de la Mamaia si Festivalul Maria Tanase. E firesc sa-i aducem la rampa si sa le oferim sansa de a se face cunoscuti publicului, pentru a asigura vedetele de maine.

Cea mai mare miza pentru mine a fost sa castig publicul de la oras, care parea neinteresat de acest gen. Se pare ca am reusit in mare masura, daca avem in vedere zecile de mii de oameni pe care-i aduna evenimentele organizate de noi, longevitatea emisiei si faptul ca rezistam concurentei, de multe ori inegale. Cheia sta in diversitate.Sunt printre putinii oameni de televiziune de la noi specializati pe transmisiuni directe. Asta fac de opt ani si, am spus-o intotdeauna, e cea mai grea misiune ca teleast. Nu oricine o poate face si, mai important, nu oricine o poate face bine. Meseria de prezentator in direct poate fi facuta cu text si am toata admiratia pentru cei care pot sa o faca asa sau fara text, avand doar desfasuratorul. Eu nu pot reda un text dat. Nici cand imi scriu scenariile (pentru evenimentele mari) nu pot urma textele mele intocmai. M-am obisnuit sa vorbesc liber, imi face placere si doar asa pot fi eu in ceea ce fac, nefiind incorsetata de un text. Publicul simte asta si apreciaza intr-un sens sau altul. Eu pledez pentru naturalete si firesc. Asta ma ajuta sa fiu aproape de telespectatorii si spectatorii mei.

Trebuie sa am mare grija la ce-mi doresc, ca se poate implini, nu?... Sa fiu sanatoasa, sa fiu iubita si sa iubesc, sa implinesc vointa lui Dumnezeu prin tot ceea ce fac, sa incep un proiect nou din toamna, sa implinesc un vis mai vechi si sa traiesc fiecare zi ca si cand ar fi ultima... 30 de ani inseamna o noua etapa, dar ma simt ca la 18. E cel mai mare castig din toti anii acestia: ma simt aceeasi adolescenta."


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.