Ministrul Economiei si Finantelor a anuntat ieri ca noua varianta de calcul a taxei de inmatriculare va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2008 sau la sase luni de la publicarea acesteia in Monitorul Oficial. "Sustin aplicarea noii taxe auto la sase l
Ministrul Economiei si Finantelor a anuntat ieri ca noua varianta de calcul a taxei de inmatriculare va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2008 sau la sase luni de la publicarea acesteia in Monitorul Oficial. "Sustin aplicarea noii taxe auto la sase luni de la publicare pentru ca este in spiritul Codului Fiscal", a spus Vosganian, citat de NewsIn.
Finantele vor modifica taxa de inmatriculare auto, prin depunerea unei alte formule de calcul, agreate de Comisia Europeana, spre aprobare, in Parlament.
In urma cu aproape 2 luni, Comisia Europeana a declansat procedura de infrigement impotriva Romaniei, considerand ca taxarea masinilor second-hand vandute de cetatenii romani este discriminatorie fata de cele vandute de cetatenii din alte state membre UE, precum si ca nivelul taxei depaseste valoarea reziduala sau de piata a masinii in cazul celor foarte vechi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.