Editorii au lasat pentru ultima zi a Tirgului de carte Bookfest cele mai interesante lansari

Editura Curtea Veche a lansat „Refuzul de a uita", al lui Vladimir Tismaneanu, volum la a carui lansare a fost prezent si presedintele Romaniei, Traian Basescu. Editura Humanitas a fost foarte harnica si a adus in fata publicului doi oameni de litere cu greutate: Traian Ungureanu si Gabriel Liiceanu.

Traian Ungureanu a lansat doua lucrari care, pornind de la sport, ajung sa vorbeasca de fapt despre lume: „Manifestul fotbalist" si „Eroi si jocuri populare". Scrise cu bine cunoscuta verva jurnalistica a autorului, cele doua volume recupereaza imagini uitate ale unor sportivi sau „se iau de git" cu cei ce deturneaza sportul de la idealurile lui nobile.

Gabriel Liiceanu a scos pe piata o carte ce va face cu siguranta cariera: „Despre ura", un volum cu care, dupa parerea lui Traian Ungureanu, filosoful Gabriel Liiceanu pune piatra de temelie a gindirii moral-politice romanesti. In rafinatul sau tratat despre ura, Liiceanu, pornind de la prima crima, cea a lui Cain, care si-a ucis intr-un acces de invidie fratele, dezvolta ideea tradarii intelectualilor care, la sfirsit de secol XIX, inceput de XX, au profesionalizat ura, dindu-i un sistem intreg de motivatii.

Tot la Humanitas s-a lansat „Memorialul durerii. O istorie care nu se invata la scoala", al Luciei Hossu Longin. Cartea transcrie 36 de episoade dintre cele 120 difuzate la TVR ale „Memorialului" si este insotita de DVD-uri.

Citeste si:

Bookfest, mai putin aglomerat decit anul trecut

Lansari tari in ultima zi de Bookfest

Traian Ungureanu, recuperatorul de eroi

Sambata, la Bookfest 2007

Apucaturile bucurestenilor de la 1900

Nina Cassian isi retraieste in poezii copilaria

Nesimtitologul Radu Paraschivescu se intoarce

Campaniile pro-lectura la standul Cotidianul

Lansare Ioan T Morar : "Cartea de la Capatul Lumii. Noua Caledonie: la un pas de paradis"

Clubul cititorilor anonimi, organizat de Tabu la standul Cotidianul

Soni pune cartea in salate

Ioana Parvulescu: dubla lansare la Humanitas

Lectie de istorie cu aplauze la Humanitas

Lista Cistigatorilor la tombola campaniei „Un Nobel pentru Romania", joi, vineri, simbata si duminica 7-8-9-10 iunie