BP Plc. este una dintre cele patru companii selectate pentru a actiona in parteneriat cu Gazprom intr-o uzina de productie de gaze naturale lichefiate, in valoare de 3,7 mld. dolari, amplasata pe tarmul Marii Baltice, a anuntat directorul adjunct al
BP Plc. este una dintre cele patru companii selectate pentru a actiona in parteneriat cu Gazprom intr-o uzina de productie de gaze naturale lichefiate, in valoare de 3,7 mld. dolari, amplasata pe tarmul Marii Baltice, a anuntat directorul adjunct al Gazprom, relateaza Reuters, preluata de NewsIn.
"BP se afla pe lista si planuim sa luam o decizie privind fezabilitatea acestui proiect la Marea Baltica cu ocazia urmatoarei sedinte a Comitetului de Administrare", a declarat directorul executiv adjunct al Gazprom, Alexander Medvedev. "Conform deciziei luate cu aceasta ocazie, vom intensifica negocierile cu grupurile selectate", a adaugat acesta.
Gazprom nu a anuntat toate numele de pe lista potentialilor parteneri pentru administrarea unei uzine in regiunea Leningrad, pe care o construieste impreuna cu grupul PetroCanada. In luna aprilie, seful proiectului, Alexander Krasnenkov, a declarat ca pe aceasta lista se regasesc o companie canadiana, una japoneza si una europeana. Grupurile nipone Mitsui Co. si Mitsubishi Co., cel britanic BGGroup si cel ruso-britanic TNK-BP si-au exprimat interesul de a participa la acest proiect, conform unor surse. Gazprom va controla 51% din acest proiect, iar partenerii straini vor imparti restul de 49%, a anuntat compania. Conform unui studiu de investitii, proiectul va costa aproximativ 3,7 mld. dolari, uzina urmand a avea o capacitate de 5 mil. tone de gaze naturale lichefiate pe an. Grupul Gazprom, care detine monopolul extractiei si productiei rusesti de gaze naturale, este cea mai mare companie producatoare de gaze naturale din lume, cu o valoare pe piata de 300 mld. dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.