Bruxelles - UE, neimpresionata de martorii anonimi   Comisarul European pentru Justitie, Franco Frattini, a avertizat ca martorii anonimi citati in raportul privind presupusele inchisori secrete ale CIA nu pot fi surse credibile. Franco F
Bruxelles - UE, neimpresionata de martorii anonimi   Comisarul European pentru Justitie, Franco Frattini, a avertizat ca martorii anonimi citati in raportul privind presupusele inchisori secrete ale CIA nu pot fi surse credibile. Franco Frattini, comisarul pentru Justitie si Securitate al UE, a declarat intr-un interviu acordat agentiei Reuters si preluat de Mediafax ca va incerca sa clarifice situatia din Romania si din Polonia, dupa ce saptamana trecuta Dick Marty, anchetatorul Consiliului Europei, declara ca in cele doua state est-europene ar exista inchisori ale CIA, unde sunt torturati prizonierii suspecti de terorism.  ANONIMI. Raportorul Consiliului Europei, Dick Marty, isi bazeaza practic tot raportul pe surse "anonime", fara sa dea nici un fel de indiciu asupra modului in care a obtinut acele informatii. "Chiar nu putem accepta toti acesti martori anonimi, care vorbesc despre inchisorile secrete. Nici nu vom ignora spusele acestora, insa vom cauta sa verificam informatiile", a declarat Frattini. Washingtonul a recunoscut prin vocea presedintelui George W. Bush ca exista inchisori secrete ale CIA, fara a dezvalui insa locatiile. Atat Romania, cat si Polonia neaga acuzatiile din raportul lui Dick Marty. In raportul din iunie 2006 Dick Marty sustinea ca nu mai putin de 20 de state ar gazdui inchisori secrete, insa nici atunci, la fel ca si acum, "dovezile" nu au reusit sa convinga pe nimeni.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.