Aproximativ 400 milioane de lei din suma incasata de statul roman din vanzarea BCR va fi cheltuita pentru proiecte de infrastructura, reabilitarea Stadionului National "Lia Manoliu" din Bucuresti si, probabil, pentru sanatate, a declarat, ieri, minis
Aproximativ 400 milioane de lei din suma incasata de statul roman din vanzarea BCR va fi cheltuita pentru proiecte de infrastructura, reabilitarea Stadionului National "Lia Manoliu" din Bucuresti si, probabil, pentru sanatate, a declarat, ieri, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. El a anuntat ca va prezenta Guvernului, in sedinta din aceasta saptamana, un set de hotarari privind modul de cheltuire a sumelor obtinute din privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR). Ministrul s-a referit doar la o suma de 800 milioane de lei, precizand ca aproximativ jumatate din aceasta va fi repartizata pentru finantarea proiectelor de infrastructura, modernizarea Stadionului National si, probabil, pentru sistemul de sanatate. Erste Bank a castigat, la sfarsitul anului 2005, licitatia pentru preluarea unui pachet de 61,88% din titlurile BCR, pentru care a platit 3,75 miliarde de euro. Statul roman a incasat circa 2,2 miliarde de euro pentru pachetul de 36,8% din titlurile BCR, iar BERD si IFC vor primi fiecare aproximativ 750 milioane de euro pentru pachetele reprezentand 12,5% din capitatul social al bancii. Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat, la finele anului trecut, ca fondurile obtinute din privatizarea BCR vor fi varsate in Fondul de Dezvoltare pentru finantarea marilor proiecte de infrastructura, modul de utilizare a banilor urmand sa fie prezentat periodic de Ministerul Finantelor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.