Partidul de dreapta a castigat cele mai multe voturi la primul tur al alegerilor legislative de duminica din Franta, potrivit rezultatelor definitive, citate de AFP. Si va obtine probabil o majoritate larga in Parlament, dupa cel de-al doilea tur de
Partidul de dreapta a castigat cele mai multe voturi la primul tur al alegerilor legislative de duminica din Franta, potrivit rezultatelor definitive, citate de AFP. Si va obtine probabil o majoritate larga in Parlament, dupa cel de-al doilea tur de scrutin care va avea loc la 17 iunie.
Formatiunea lui Nicolas Sarkozy, UMP, a castigat 39,54 la suta dintre voturi, potrivit rezultatelor definitive anuntate de Ministerul de Interne, in timp ce Partidul Socialist, principalul partid de opozitie, a obtinut 24,76 la suta dintre voturi. Analistii francezi sustin ca UMP ar putea obtine, alaturi de aliatii sai, pana la 500 dintre cele 577 de posturi in Parlament.
In prezent, Adunarea Nationala este formata din 359 de deputati UMP si 149 de socialisti.
Formatiunea de dreapta a salutat victoria obtinuta, pe care o percepe drept o confirmare a politicii initiate de Nicolas Sarkozy, in timp ce oficialii socialisti au cerut imediat o "mobilizare" din partea electoratului de stanga.
Scrutinul a fost marcat de un absenteism-record, de circa 40 la suta, spre deosebire de rata prezentei la vot inregistrata la alegerile prezidentiale.
Bursa franceza a reactionat pozitiv la victoria partidului de dreapta al presedintelui Sarkozy. Piata asteapta, insa, clarificarea pozitiei guvernului in privinta fuziunilor si achizitiilor, care au influentat avansul din ultima perioada al titlurilor europene.
Guvernul francez a prezentat recent un proiect de masuri in domeniul fiscalitatii, care include eliminarea impozitelor aplicate orelor suplimentare de lucru, precum si majoritatii mostenirilor. Ca si crearea unui "scut fiscal", prin stabilirea unui plafon maxim de impozitare de 50%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.