Prezenta inedita, dar valoroasa la Bazna  Tatal vitreg al fotomodelului Naomi Campbell, sahistul olandez Jan Hendrik Timman, va participa la cel mai puternic concurs international de sah gazduit vreodata de tara noastra, "Turneul Re
Prezenta inedita, dar valoroasa la Bazna  Tatal vitreg al fotomodelului Naomi Campbell, sahistul olandez Jan Hendrik Timman, va participa la cel mai puternic concurs international de sah gazduit vreodata de tara noastra, "Turneul Regilor". Jan Hendrik Timman s-a nascut in Amsterdam, la 14 decembrie 1951. A primit titlul de Mare Maestru in 1974, iar succesele inregistrate la turnee internationale de sah includ victoriile la Mar Del Plata (1982), Bugojno (1984) si Tilburg (1987). De noua ori campion al Olandei, Timman a fost un redutabil candidat la titlul mondial in anii a€™80 si inceputul anilor a€™90. Sahistul olandez va ajunge maine in Romania, impreuna cu sotia sa, Valerie, mama celebrului fotomodel Naomi Campbell.  START. Turneul va debuta sambata, in statiunea balneoclimaterica Bazna, participanti fiind importante personalitati ale sahului din anii a€™70-a€™80. In afara de Timman, la competitia organizata de Club Alex 2001, cu sprijinul Federatiei Romane de Sah si a sponsorului unic, Romgaz, vor mai concura alti zece sahisti: Ulf Andersson (Suedia), Alexander Genrikhovich Beliavsky (Ucraina), Alexander Valeryevich Khalifman (Rusia), Henrique Mecking (Brazilia), Lajos Portisch (Ungaria), Zoltan Ribli (Ungaria), Andrei Sokolov (Rusia), Rafael Artemovich Vaganian (Armenia), Mihai Suba (Romania) si Maia Grigoryevna Chiburdanidze (Georgia). Aceasta din urma a fost o prezenta obisnuita in turneele masculine din urma cu mai bine de 20 de ani, obtinand performante notabile: locul intai la Banja Luka (1983), locul trei la Bilbao (1987) si locul doi la Bruxelles (1987). Deocamdata, in Romania a ajuns doar brazilianul Mecking, ceilalti sahisti fiind asteptati in tara joi si vineri, cand va avea loc si festivitatea de deschidere, la Hotelul Expo din Bazna. Sambata vor avea loc primele meciuri din "Turneul Regilor", care se va incheia la 27 iunie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.