Cine are nostalgia copilariei, traieste, poate, si cu dorul dupa lumea basmelor. Cea mai frumoasa dintre lumile care ne-au insotit pasii spre taramul realitatii. De acolo, de departe, din insula fara griji, unde soarele, luna, florile si animalele pa
Cine are nostalgia copilariei, traieste, poate, si cu dorul dupa lumea basmelor. Cea mai frumoasa dintre lumile care ne-au insotit pasii spre taramul realitatii. De acolo, de departe, din insula fara griji, unde soarele, luna, florile si animalele padurii ne sunt prieteni, aliati de nadejde in aflarea adevarului despre tot si toate, venim cu visurile noastre indraznete. Acelea pe care nimeni nu ar fi cazul sa ni le refuze.
Un foarte frumos basm, "Printesa Caprioara", in care triumfa binele, lupta pentru viata, iubirea, are darul sa ne readuca in universul copilariei pierdute. Transformata in spectacol de balet, povestea, destinata celor mici si mari, deopotriva, va putea fi urmarita/vizionata astazi, la ora 18.30, pe scena Operei Nationale Bucuresti. Interpretii sunt copii intre 3 si12 ani formati la Scola de balet "Educa", pe care o conduce prof. Jaqueline Bratu. Libretul este semnat de Costin Bratu. Cine este insa Printesa Caprioara si unde ne trimite basmul?! Acolo unde totul incepe cu "a fost odata"... "Un rege si o regina, vestiti in toata lumea, duceau o viata linistita si fericita in regatul lor infloritor. Fericiti si nu prea, caci toate dorintele le erau implinite, dar nu si aceea de a avea un copil..." Dar, intr-o zi, in timp ce se plimba prin gradinile palatului, reginei ii apare in cale un rac... vorbitor. El o anunta ca dorinta cea mare i se va implini, insa cu o conditie: daca vor merge impreuna la palatul zanelor din padure. Spiridusi, iepurasi, ciupercute, flori multicolore - carora le vor da viata copiii Scolii de balet "Educa" - le ies in cale si le indruma pasii. Si povestea continua.
Regele si regina se vor bucura, intr-adevar, de venirea pe lume a fiicei lor, Printesa Desirée, la a carei nastere, se intelege, a contribuit si gandul bun al celor opt zane din padure.
Dar drumul printesei in viata este marcat de incercari. Rabdarea si intelepciunea, intamplarea, apoi iubirea vestitului Print Guerrier, vor incununa unirea a doua destine. Ramane de vazut cum anume. Daca vrem sa aflam, trebuie sa ne cufundam in undele basmului depanat de catre cei mici pentru toate varstele.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.