Declaratia a fost facuta, ieri, potrivit Mediafax, de catre Dan Nicolae Zaharescu, director executiv al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente, care a precizat ca dinamica pietii farmaceutice exaspereaza autoritatile. Cheltu
Declaratia a fost facuta, ieri, potrivit Mediafax, de catre Dan Nicolae Zaharescu, director executiv al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente, care a precizat ca dinamica pietii farmaceutice exaspereaza autoritatile. Cheltuielile cu medicamentele in Romania sunt printre cele mai mici din Europa, adica putin peste 60 de euro pe cap de locuitor, comparativ cu Ungaria, Germania, Franta sau alte tari membre ale Uniunii Europene, dar mai mare decat in Bulgaria. In mediul rural, cheltuielile cu medicamentele pe cap de locuitor sunt si mai scazute, respectiv intre 10-12 euro, a mai spus Zaharescu. In general in Romania, ca volum, cele mai multe produse vandute, aproximativ 70%, sunt genericele - adica medicamente care au iesit de sub patent. Intre 20 si 23% din piata farmaceutica este reprezentata de OTC, respectiv de medicamente care pot fi vandute fara reteta. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.