Operatiunea s-a desfasurat sub directa coordonare a Centrului SECI si a DEA (Drug Enforcement Administration) din Statele Unite ale Americii, in colaborare cu politistii romani, la finalul acesteia cele peste 10 tone de precursori ai heroinei fiind c
Operatiunea s-a desfasurat sub directa coordonare a Centrului SECI si a DEA (Drug Enforcement Administration) din Statele Unite ale Americii, in colaborare cu politistii romani, la finalul acesteia cele peste 10 tone de precursori ai heroinei fiind capturate in Turcia, la o fabrica de producere a heroinei. Politistii Directiei Antidrog din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane au asigurat supravegherea, pe teritoriul Romaniei, a livrarii celei mai mari cantitati de precursori traficata in ultimii cinci ani. Livrarea precursorilor s-a derulat in zona balcanica si a fost finalizata in Asia. Potrivit IGP, pe teritoriul Romaniei, livrarea supravegheata s-a desfasurat pe o distanta de 650 km, pe un traseu cuprins intre partea de vest si cea de sud a tarii, constituind cel mai lung segment al intregii operatiuni. Operatiunea s-a incheiat in momentul in care ,"marfa" a ajuns la destinatie, fiind arestati patru dintre membrii retelei de traficanti. Din cantitatea de precursori capturata se puteau obtine peste patru tone de heroina, a carei valoare de piata este de aproximativ 180 de milioane de euro. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.