Spaniolul a cistigat pentru al treilea an la rind turneul de la Roland Garros, iar din aprilie 2005 a pierdut un singur joc pe zgura.

Zidurile metroului din capitala Frantei erau impinzite pe durata turneului de la Roland Garros cu afise reprezentindu-l pe cistigatorul ultimelor doua editii, pe care se putea citi: „Cine il poate opri pe Rafael Nadal, invincibil pe zgura pariziana?". Intrebarea nu si-a gasit raspuns nici in acest an, raminind in aer la fel ca in 2005 si in 2006. La doar 21 de ani, Nadal a devenit al doilea jucator al erei Open, dupa Björn Borg, care cistiga trei coroane consecutive la Porte d’Auteuil, iar in acest an are 27 de victorii pe zgura, din 28 de partide. La Roland Garros 2007 i-a invins pe Juan Martin Del Potro, Flavio Cipolla, Albert Montanes, Lleyton Hewitt, Carlos Moya, Novak Djokovici si, in finala, pe Roger Federer. Impotriva acestuia din urma a cistigat cu 6-3, 4-6, 6-3, 6-4 si, chiar daca elvetianul pare ca si-a imbunatatit jocul pe zgura, ii lipseste capacitatea de a anticipa traiectoria mingii pe acest gen de teren, aspect care ii confera incontestabile avantaje pe iarba si suprafete dure.

In doua saptamini incepe Wimbledonul, locul in care Federer poate sa-si ia revansa, el cistigind la Londra ultimele patru editii.