OPERATII RECONSTRUCTIVE. Un adolescent irlandez, care s-a nascut fara o parte din mandibula si barbie, este operat de chirurgii unui centru medical din New York. Alan Doherty nu poate respira fara ajutorul aparatelor, nu poate manca normal si nici nu
OPERATII RECONSTRUCTIVE. Un adolescent irlandez, care s-a nascut fara o parte din mandibula si barbie, este operat de chirurgii unui centru medical din New York. Alan Doherty nu poate respira fara ajutorul aparatelor, nu poate manca normal si nici nu poate vorbi. Tanarul a fost supus primei din cele doua interventii la finalul carora medicii spera sa-i reconstruiasca falca inferioara. Pentru a-i reface barbia, medicii ii vor implanta o proteza naturala, formata dintr-o bucata de sold si muschi.   INFECTII INTRASPITALICESTI. Potrivit Raportului Centrului European, spitalele din Romania se afla pe primul loc in Europa in privinta infectiilor intraspitalicesti. In acest top, pe locurile urmatoare se plaseaza spitalele din Portugalia, Malta, Cipru si Marea Britanie. Directorul Directiei de Sanatate Publica din cadrul Ministerului Sanatatii, Rodica Costinea, admite riscul la care sunt expusi pacientii, dar neaga ca Romania ar fi pe primul loc in acest clasament negru.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.