Fondul austriac de investitii Immoeast a platit 87 de milioane de euro pentru centrul comercial Euromall.

Centrul comercial a fost finalizat in luna mai, are o suprafata inchiriabila de 32.000 de metri patrati, structurata pe trei nive
Fondul austriac de investitii Immoeast a platit 87 de milioane de euro pentru centrul comercial Euromall.

Centrul comercial a fost finalizat in luna mai, are o suprafata inchiriabila de 32.000 de metri patrati, structurata pe trei niveluri, si a necesitat fonduri de 35 de milioane de euro. Proiectul cuprinde 120 de magazine, iar numarul de potentiali clienti - populatia din Pitesti si din imprejurimi - se ridica la circa 480.000 de persoane, se arata intr-un comunicat al Immoeast.

Euromall Pitesti a fost dezvoltat de un grup de investitori francezi si israelieni, care este implicat in constructia unei retele de centre comerciale la Ploiesti, Craiova si la Galati. Immoeast a preluat anterior si centrul comercial Euromall din Galati, aflat in constructie, investitie de 45 de milioane de euro.

"Achizitia Euromall Pitesti este cea mai recenta tranzactie a Immoeast pe piata romaneasca dintr-o serie larga de investitii in spatii comerciale. In ultimele luni, fondul a achizitionat proiecte comerciale in Constanta, Cluj-Napoca, Sibiu, Craiova si in Baia Mare. De asemenea, intentionam sa dezvoltam o retea de centre comerciale specializate - Stop.Shop", se precizeaza in comunicat.

Portofoliul investitorului austriac cuprinde 44 de proiecte de retail in Romania, cu o suprafata de 894.000 de metri patrati. Immoeast detine pe piata romaneasca 113 proiecte, cu o suprafata totala de 3,85 milioane de metri patrati, printre care Iride Business Park sau Polus Center Cluj. Immoeast dispune, pina in anul 2010, de 731 de milioane de euro pentru achizitii si dezvoltari imobiliare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.