Handbal
Infrangere severa pentru nationala masculina
Prima confruntare dintre echipele Suediei si Romaniei din barajul pentru accederea la Europenele din ianuarie 2008 s-a incheiat ieri la Karlskrona cu o victorie la scor a nordicilor.

Handbal
Infrangere severa pentru nationala masculina
Prima confruntare dintre echipele Suediei si Romaniei din barajul pentru accederea la Europenele din ianuarie 2008 s-a incheiat ieri la Karlskrona cu o victorie la scor a nordicilor. Cu un team mult mai sudat formatia nordica a invins cu 36-25 (19-10), asigurandu-si o diferenta care va fi greu de recuperat de handbalistii nostri in returul programat duminica dimineata la Constanta. Golurile echipei noastre au fost inscrise de: Iacob 5, Timofte 5, Sania 4, Jurca 3, Ghionea 3, Novanc 3 si Stavrositu 2.

Tenis
Al saselea Grand Slam pentru Henin
Triumful din finala turneului de la Roland Garros, 6-1, 6-2 cu sarboiaca de 19 ani Ana Ivanovic, i-a adus belgiencei Justine Henin al patrulea succes obtinut la Paris si al treilea consecutiv, dar si un premiu consistent de un milion de euro. Ca si anul trecut, Henin nu a pierdut niciun set, contabilizand 21 de victorii in cele trei editii. Ea mai are in palmares un titlu la US Open in 2003 si unul la Australian Open acum trei ani. Daca lui Federer ii lipsea coroana pariziana cu lauri, belgianca nu a castigat pana acum pe iarba, la Wimbledon. Poate va reusi anul acesta. Competitia feminina de dublu de la Paris a revenit jucatoarelor Alicia Molik, Australia-Mara Santangelo, Italia, 7-5, 6-4 cu Katarina Srebotnik, Slovenia-Ai Sugiyama, Japonia. Finala junioarelor a fost castigata de cuplul Xenia Milevskaia, Belarus-Urszula Radwanska, Polonia, care a intrecut cu 6-1, 6-4 pe Sorana Carstea, Romania-Alexa Glatch, SUA.

Baschet
Virgil Stanescu, transferat la Unics Kazan
Baschetbalistul Virgil Stanescu, om de baza al nationalei noastre, a plecat de la Spartak Primorie Vladivostok, finalista Superligii Rusiei, la Unics Kazan, semifinalista a Cupei ULEB, castigatoarea FIBA Eurocup Challenge. La incheierea competitiei, Virgil a fost contabilizat cu 15,7 puncte, 7,5 recuperari si 50,34% la aruncarile din actiune. Noua sa echipa, pregatita de Atanas Sireika, fostul antrenor al reprezentativei Lituaniei, ar putea juca de la toamna in Euroliga, cea mai importanta competitie de pe continentul nostru.

Formula 1
Disputa Alonso - Hamilton
Calificarile pentru Marele Premiu al Canadei de la Montreal i-au desemnat ca principali candidati la victorie pe britanicul Lewis Hamilton si pe dublul campion mondial, spaniolul Fernando Alonso, ambii concurand sub emblema McLaren. Pentru tanarul britanic, plecarea din pole-position la o competitie din circuitul Formulei 1 reprezinta o premiera, el anuntandu-se ca un posibil candidat la coroana detinuta de colegul lui de monopost.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.