Saudi Basic Industries (SABIC), cea mai mare firma petrochimica din lume, in functie de valoarea de piata, va investi, impreuna cu grupul chinez Sinopec, peste un miliard de dolari pentru constructia unei unitati petrochimice in China, au declarat su
Saudi Basic Industries (SABIC), cea mai mare firma petrochimica din lume, in functie de valoarea de piata, va investi, impreuna cu grupul chinez Sinopec, peste un miliard de dolari pentru constructia unei unitati petrochimice in China, au declarat surse din industria de profil, citate de Reuters, preluata de Mediafax. Companiile vor contribui in mod egal la finantarea investitiei de un miliard de dolari. In baza unui acord preliminar semnat in luna mai, care necesita aprobarea autoritatilor de la Beijing, companiile vor construi la Tianjin o fabrica de etilena, un produs important in industria chimica, au afirmat sursele. In cazul in care va fi avizat de autoritati, acordul va reprezenta un pas important pentru companiile petrochimice, care urmaresc consolidarea prezentei pe piata din China. "Aprobarea guvernului va depinde de puterea de convingere a Sinopec", a aratat un oficial al unei companii petroliere internationale. SABIC se va implica, de asemenea, intr-un parteneriat pentru producerea polietilenei, material utilizat pentru obtinerea plasticului, precum si intr-o fabrica de monoetilenglicol (MEG).
Constructia unitatilor mentionate este parte a unui program de investitii de 3,1 miliarde de dolari al grupului de stat Sinopec, care mai prevede extinderea unor rafinarii si a unor unitati downstream. Firmele petroliere straine care detin tehnologii avansate sau care pot garanta livrarea de petrol pe termen lung sunt candidatii preferati de Sinopec si de rivalul local PetroChina, in vederea dezvoltarii proiectelor din sectorul petrochimic.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.