Rompetrol Rafinare intentioneaza sa investeasca aproximativ 250 milioane dolari, in urmatorii doi ani, pentru majorarea capacitatii de rafinare a Petromidia, de la 3,7 milioane tone petrol/an la 5 milioane tone, a declarat directorul in cadrul compan
Rompetrol Rafinare intentioneaza sa investeasca aproximativ 250 milioane dolari, in urmatorii doi ani, pentru majorarea capacitatii de rafinare a Petromidia, de la 3,7 milioane tone petrol/an la 5 milioane tone, a declarat directorul in cadrul companiei, Nicola Samargiu.
Potrivit directorului pentru calitate, sanatate, siguranta si protectia mediului (QHSE) din cadrul Rompetrol Rafinare, investitiile in tehnologie se vor realiza in conditii de maxima eficienta tehnologica si de protectie a mediului, conform normelor internationale in vigoare. "Daca vorbim strict doar de o suma pentru investitii cu impact asupra mediului, deci fara investitiile tehnologice, aceasta este estimata la 7,5 milioane dolari", a subliniat Nicola Samargiu. Oficialul companiei a mai aratat ca de la privatizarea Rafinariei Petromidia, in 2001, Grupul Rompetrol a alocat circa 225 milioane dolari pentru realizarea de investitii tehnologice si de mediu, din care aproximativ 40 milioane dolari au reprezentat investitii directe pentru protectia mediului. "La nivelul grupului, sumele totale investite in ultimii 6 ani in tehnologie si mediu se ridica la circa 600 milioane dolari", a mentionat reprezentantul.
Samargiu a mai adaugat ca Rompetrol Rafinare Constanta a initiat in 2001 un program complex, prin care vrea ca pana in 2010 Petromidia sa se claseze intre primele 25 cele mai performante unitati de procesare a titeiului din Europa. Petromidia a rafinat anul trecut 3,7 milioane tone petrol, cea mai mare cantitate pe care a prelucrat-o vreodata, potrivit NewsIn. Rompetrol Rafinare preconizeaza un profit net de 16,53 milioane lei in 2007, in conditiile in care compania a consemnat anul trecut o pierdere de 45,95 milioane lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.