Malaezia - o tara desprinsa parca din cartile de aventuri, este unul din colturile de rai care fascineaza prin exotismul si originalitatea peisajelor sale. Cascadele, lacurile limpezi si adanci, pasarile si animalele exotice sunt doar o parte dintre
Malaezia - o tara desprinsa parca din cartile de aventuri, este unul din colturile de rai care fascineaza prin exotismul si originalitatea peisajelor sale. Cascadele, lacurile limpezi si adanci, pasarile si animalele exotice sunt doar o parte dintre surprizele de care au parte cei care se incumeta sa strabata uneori si jumatate de glob pentru a ajunge acolo.
Malaezia este una dintre tarile care a inteles foarte repede ca turismul reprezinta o adevarata mina de aur: in doar cativa ani, numarul de turisti s-a triplat, iar veniturile din acest domeniu au crescut, in doar 16 ani, de peste opt ori. Malaezienii si-au facut din ospitalitate o profesie, iar turistii sunt primiti in orice zi a anului ca niste oaspeti de vaza. Mancaruri traditionale, croaziere, excursii, rafting, spectacole, festivaluri, toate acestea sunt menite sa incante si sa multumeasca pana si pe cei mai pretentiosi turisti. Malaezia are o industrie a turismului foarte dezvoltata, o diversitate de traditii intr-un amestec absolut inedit pentru turistii de pe intregul mapomond. Specialistii estimeaza ca anul acesta peste 20 de milioane de persoane vor alege ca destinatie turistica Malaezia, profiturile fiind de ordinul miliardelor de euro. Interesant este faptul ca Malezia este o tara putin mai mare decat Romania si cu 26 de milioane de locuitori.
Mii de culori si zambete
Una dintre cele mai incantatoare si apreciate manifestari artistice din aceasta parte a Pamantului, "Culorile Malaysiei", are loc anual la sfarsitul lunii mai in apropierea capitalei Malaeziei, Kuala Lumpur. "Citrawarna 2007" sau "Culorile Malaeziei" a fost spectacolul care a dat startul manifestarilor ce au loc in aceasta luna pe tot teritoriul Malaeziei si care celebreaza diversitatea etnica si culturala din cele 14 state ale Malaeziei. "Bine ati venit in Malezia - un taram al culorilor minuntate, cu popor prietenos. Malaezienii sunt cu adevarat oameni prietenosi. Cand veti cunoaste Malezia veti crede ceea ce spun, adica Malezia este adevarata Asie", a spus primul ministru al Malaysiei, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi. Mai mult decat in oricare an, demonstratia de culoare, muzica si dans a fost deosebita deoarece, in 2007, Malezia aniverseaza 50 de ani de independenta. Spectacolul "Culorile Malaeziei" desfasurat in Putrajaya avand in acest an ca tema "Milioane de culori, milioane de zambete", a inceput cu o fastuoasa prezentare de moda care a hipnotizat publicul cu ritmurile malaeziene, culorile costumelor si zambetele celor de pe scena. Mai mult ca oricand, poporul malaezian a aratat vizitatorilor din intreaga lume, in acest spectacol plin de culoare si zambete, diferentele culturale si entice, dar si armonia in care traieste acest popor.
Unitatea este puterea
Malezia reprezinta, intr-adevar, o diversitate culturala si etnica fara egal, iar turistii pot avea pe aceste meleaguri, experiente ce nu le vor putea uita. Este impresionat felul in care reusesc cele trei principale comunitati din Malaezia (malay, indieni si chinezi) si multe alte minoritati sa coexiste si sa faca aceasta tara sa fie din ce in ce mai puternica economic. Malezia este o tara islamica si mai mult de jumatate din populatie practica Islamismul, restul fiind budisti, crestini, hindusi, taoisti etc. Insa, comunitatile principale (malay, chineza, indiana), indiferent ce religie impartasesc, locuiesc si se bucura impreuna cu ocazia sarbatorilor religioase si ale festivalelor. Unitatea este puterea - este secretul acestei natii dezvaluit de primul-ministru al Malaeziei, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi si de ministrul Turismului, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor.
Ospitalitate si bogatie
In Malaezia sunt nenumarate posibilitati de a petrece acolo un concediu si cu siguranta nu ajung zece zile si nici 20 si cu siguranta oricare turist ajuns acolo isi promite ca se va intoarce. Kuala Lumpur, capitala Malaeziei, este un amestec fascinant de zgarie nori, temple si constructii vechi, palmieri si vegetatie luxurianta, mall-uri in care te pierzi si in care iti poti petrece zile intregi. KL este un oras in care oricat de mult stai nu poti spune ca ai vazut totul. Emblema Malaeziei - turnurile Pentronas si Menaka KL (turnul de telecomunicatii) se vad de departe noaptea oferind un spectacol mirific. Chiar daca este o tara islamica, turistii vor descoperi orase cosmopolite, cu baruri si discoteci pentru cine doreste distractie nocturna, cu restaurante (europene, chinezesti, indiene, malay) modeste sau foarte luxoase, hoteluri renumite. Parcuri de distractie, cazinouri, plantatii de ceai, jungla, croaziere, plaje minunate fac din aceasta tara un paradis turistic. Romanii pot calatori acolo fara viza si este o tara sigura din toate punctele de vedere. Moneda acestei tari este ringgit-ul, un dolar este 3,2 ringgit si un euro - 4,5 ringgit. Mancarea nu este deloc scumpa si se poate servi un pranz cu 5-6 dolari sau la restaurante mai pretentioase un pranz ajunge la 25-30 de dolari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.