Belgianca a cistigat din nou la Roland Garros, trecind cu bine peste despartirea de sotul sau, situatie care i-a produs un soc in urma cu citeva luni.

Doar doua game-uri i-a rezistat Ana Ivanovic lui Justine Henin in finala feminina de la Roland Garros. A condus cu 1-0, a ratat trei sanse de a face 2-0 si nu a mai putut tine ritmul cu sportiva din Belgia, care a cistigat cu 6-1, 6-2 intrind in posesia celui de-al treilea titlu consecutiv la Internationalele Frantei. 34 de minute a durat primul set, tot atit cit cit i-a trebuit, in 1988, germancei Steffi Graf sa o execute, tot intr-o finala de Roland Garros, pe Natasha Zvereva, cu 6-0, 6-0. Din primavara lui 2004 nu a mai pierdut Henin pe terenurile de la Porte D’Auteuil, in acel an, care a avut-o cistigatoare pe Anastasia Miskina, ea oprindu-se in turul secund, dupa ce a pierdut la italianca Tathiana Garbin.

Jucatoarea valona are, in total, patru succese pe zgura pariziana (primul titlu l-a luat in 2003), ocazie cu care a intrecut-o pe Monica Seles (a reusit tripla intre 1990 si 1992), a egalat-o pe Helen Wills si se mai afla in competitie istorica doar cu Chris Evert, cistigatoare de sapte ori a intrecerii. Victoria din acest an este insa una speciala, ea venind la doar cinci luni de la separarea de sotul sau, Pierre Yves Hardenne, cu care se casatorise in 2002. In ianuarie, cind s-a produs ruptura, ea nici nu a putut participa la Australian Open, iar de atunci a inceput sa-si construiasca un nou univers, in jurul familiei, fata de care fusese multa vreme distanta. „Viata este alcatuita din suisuri si coborisuri, dar sint surprinsa de capacitatea mea de a redresa situatia", avea sa spuna belgianca de 25 de ani, care dedica primul sau titlu la Roland Garros, cel din 2003, mamei sale, decedata pe cind Justine avea doar 12 ani. „In urma cu trei luni am reinceput sa vorbesc cu tatal meu. Fratii si sora mea au fost astazi (n.r. - simbata) in tribuna, tata a stat in fata televizorului, dar am vorbit la telefon in toate aceste zile", a mai declarat ea, resimtind din plin bucuria reconcilierii.

A acceptat si statutul de „regina a zgurii", pe care i l-a atribuit presa, si mai ramine sa se lupte pentru primul sau titlu la Wimbledon. Romanca Sorana Cirstea a jucat finala de la dublu junioare, alaturi de americanca Alexa Glatch, si a pierdut cu 1-6, 4-6. Sorana intra insa de azi in rindul senioarelor, jucind intr-un challenger de 50.000 de euro la Marsilia, iar saptamina viitoare va juca in calificarile de la Wimbledon.

La masculin, finala s-a disputat duminica seara intre elevetianul Roger Federer si spaniolul Rafael Nadal, cistigatorul ultimelor doua editii de la Roland Garros.