PSD nu vrea daramarea cabinetului Tariceanu II pentru ca nu exista alternativa si "nu este bine sa demolezi fara sa stii ce pui in loc".

Aceasta este noua pozitie a social-democratilor, exprimata ieri, dupa sedinta Biroului Permanent Nati
PSD nu vrea daramarea cabinetului Tariceanu II pentru ca nu exista alternativa si "nu este bine sa demolezi fara sa stii ce pui in loc".

Aceasta este noua pozitie a social-democratilor, exprimata ieri, dupa sedinta Biroului Permanent National, de liderul PSD, Mircea Geoana. "Inainte de a da acest guvern jos, trebuie sa stim ce guvern punem in loc. Este un act de iresponsabilitate sa dai jos un guvern atata vreme cat nu se vede o alternativa. Guvernul Tariceanu va pleca, in urma votului din Parlament, atunci cand va exista un minim consens intre presedinte si partide asupra solutiei de guvernare", a spus Geoana.


EXPLICATII. Pe aceasta logica, liderul PSD a si motivat decizia partidului de a nu vota motiunea de cenzura a PD, explicand ca social-democratii ar fi sustinut demersul pedist daca ar fi existat "o certa garantare asupra a ceea ce se va pune in locul acestui guvern" si daca motiunea nu ar fi fost "un act de rafuiala politica" intre PD si PNL si ar fi vizat probleme punctuale legate de agricultura sau sanatate. Cat priveste intrarea la guvernare, Geoana a garantat ca aceasta "nu este o prioritate" pentru partid si a anuntat ca PSD nu va mai purta negocieri cu partidele parlamentare, concentrandu-se in locul acestora pe elaborarea unor proiecte legislative, dintre care a enumerat ieri mai multe pe agricultura. "Vom mai vorbi despre o motiune de cenzura daca acest guvern nu va trata cu atentie toate aceste proiecte", a avertizat liderul PSD.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.