Firmele AlfaRom Holding si Future Group opereaza pe piata romaneasca proiecte imobiliare de circa 285 milioane euro, care prevad constructia in urmatorii trei-patru ani a circa 5.500 de apartamente, a declarat Yigal Zohar, presedintele AlfaRom. Unul
Firmele AlfaRom Holding si Future Group opereaza pe piata romaneasca proiecte imobiliare de circa 285 milioane euro, care prevad constructia in urmatorii trei-patru ani a circa 5.500 de apartamente, a declarat Yigal Zohar, presedintele AlfaRom. Unul dintre ansamblurile aflate in constructie, localizat in Iasi, cuprinde 1.700 de apartamente, dintre care 500 sunt garsoniere pentru studenti. "Constructia a inceput cu doi ani in urma, iar primele doua blocuri vor fi date in folosinta in luna noiembrie a acestui an. Intregul proiect va fi finalizat in anul 2010. Investitia totala se ridica la aproximativ 65 milioane euro", spune omul de afaceri israelian Yigal Zohar, care detine peste 90% din capitalul AlfaRom.
Firma cu care se afla in parteneriat pentru aceste proiecte, Future Group, este de asemenea detinuta de investitori israelieni, informeaza Mediafax. Un proiect important al grupului de investitori, aflat in prezent in faza obtinerii de autorizare, este construirea in Brasov a 1.500 de apartamente. Lucrarile vor incepe in toamna acestui an, sau cel tarziu in primavara anului viitor, iar investitia totala va fi de aproximativ 80 milioane euro.
Aceeasi valoare va fi investita si intr-un proiect similar, care urmeaza sa fie derulat la Ploiesti. "Acolo vom construi, in decurs de trei-patru ani, circa 1.500 de apartamente, iar investitia va fi, ca si la Iasi, de aproximativ 80 milioane euro", afirma Zohar. Acestor proiecte li se adauga o investitie de 45 milioane euro in constructia a 600 de apartamente la Galati, plus sapte milioane euro pentru un proiect de 156 de apartamente, care se afla in constructie la Sinaia. Chiar daca, potrivit lui Zohar, strategia grupului de investitori este sa construiasca in afara Capitalei, exista proiecte si in Bucuresti. "Aici construim 120 de apartamente, in care investim circa opt milioane euro. Pentru Iasi, de exemplu, vindem un apartament cu un pret cuprins intre 750 de euro si 880 de euro metrul patrat, in timp ce in Bucuresti, pretul de vanzare pe metrul patrat variaza intre 900 de euro si 1.800 de euro", a explicat omul de afaceri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.