Braconaj in apele romanesti Ziua de ieri nu a fost una deloc usoara pentru politistii din cadrul Inspectoratului Politiei de Frontiera Constanta. Oamenii legii au fost nevoiti sa faca uz de armamentul de avertisment din dotare cu somatiile legal
Braconaj in apele romanesti Ziua de ieri nu a fost una deloc usoara pentru politistii din cadrul Inspectoratului Politiei de Frontiera Constanta. Oamenii legii au fost nevoiti sa faca uz de armamentul de avertisment din dotare cu somatiile legale, dupa ce au identificat in apele noastre teritoriale un pescador turcesc care pescuia ilegal, avand la bord sute de kilograme de peste, in special calcan. Un peste extrem de scump pe piata turceasca, un singur kilogram costand nu mai putin de... 35 de euro.  O MISIUNE CU ACTIUNE! Astfel, in baza unor informatii primite duminica, in jurul orei 12:00,  conducerea Inspectoratului Politiei de Frontiera a dispus trimiterea in misiune a unei nave de patrulare, pentru a localiza in zona de competenta un pescador turcesc despre care politistii aveau informatii ca e la braconaj.  Dupa verificarile de rigoare, pescadorul cu pricina a fost localizat ieri in jurul orei 8:00 dimineata, cand politistii de frontiera din cadrul Grupului de Nave Constanta au initiat o actiune privind combaterea braconajului piscicol in Marea Teritoriala si Zona Economica Exclusiva a Romaniei. Astfel, politistii de  frontiera constanteni au plecat in urmarirea pescadorului "SENYUZLER 1", descoperind la bordul pavilionului turcesc   noua cetateni turci care desfasurau activitati ilegale de pescuit in apele teritoriale. Desi au fost somati sa se opreasca si sa isi decline identitatea, acestia au ignorat semnalele radio, acustice si luminoase ale oamenilor legii, incercand sa fuga.   IMPUSCATURI. Potrivit comisarului-sef Toba Adi Octavian, seful Inspectoratului Politiei de Frontiera Constanta, pentru a rezolva situatia politistii au fost nevoiti sa faca uz de armamentul din dotare, deschizand focuri de avertisment cu somatiile legale in prova si in pupa navei, astfel incat sa nu fie raniti membrii echipajului. "Abia dupa toate aceste interventii, in cele din urma nava, care avea la bord sute de kilograme de peste, s-a oprit. O echipa de abordaj a urcat la bordul pavilionului care a fost dus spre Portul Constanta pentru cercetarile de rigoare."  Speriati de situatie, braconierii turci au aruncat in mare mai mult peste, in special calcan si rechini. Din informatiile Politiei de Frontiera Constanta este al treilea pescador prins in ultima perioada de timp. Nava a fost confiscata, iar soarta cetatenilor turci ramane sa fie stabilita in instanta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.