NATO nu recunoaste     Alianta a dezmintit existenta oricarui acord secret intre organizatie si SUA, pentru a permite CIA sa transporte presupusi teroristri, la bordul unor avioane, prin Europa.     Adjunctul purtatoru
 NATO nu recunoaste     Alianta a dezmintit existenta oricarui acord secret intre organizatie si SUA, pentru a permite CIA sa transporte presupusi teroristri, la bordul unor avioane, prin Europa.     Adjunctul purtatorului de cuvant al NATO, Carmen Romero, a declarat pentru AFP ca: "Nu a existat niciodata vreun acord secret, asa cum sustine senatorul elvetian Dick Marty". Ea a subliniat ca toate zborurile tin de controlul aerian, care, la randul sau, tine de dreptul national. "Zborurile au fost realizate intre aliati, cu titlu individual, si SUA", a mai spus aceasta.     LAMURIRI. Senatorul elvetian a reusit sa starneasca nemultumire si nedumerire in randul mai multor tari, pe care le-a acuzat de colaborare cu CIA, inclusiv Romania. El a adus precizari referitoare la situatia Romaniei intr-o conferinta de presa in care a recunoscut ca nu a vazut textul nici unui acord incheiat de SUA cu Romania sau Polonia in acest sens, dar acuzatiile din raportul sau sunt confirmate de interviuri cu peste 30 de angajati ai serviciilor de informatii americane sau europene. El a explicat ca nu a vizitat locurile asa-ziselor centre de detentie din Romania si Polonia, deoarece era convins ca orice urme erau deja sterse. Marty este sigur ca fostul presedinte roman este cel care a acceptat gazduirea inchisorilor CIA pe teritoriul Romaniei, iar actualul sef al statului a fost nevoit sa accepte hotararea. "Probabil actualul sef al statului, daca pot face un prognostic politic, nu ar fi acceptat, dar, in contextul creat, a fost probabil nevoit s-o accepte", a spus Dick Marty.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.