Bucurestiul si Valea Prahovei raman in top   Piata imobiliara continua sa ofere profituri foarte bune, de peste 15% pe an. Mult mai rentabile sunt investitiile in terenurile din sud-estul si nord-estul Capitalei, precum si cele de pe Valea Pra
Bucurestiul si Valea Prahovei raman in top   Piata imobiliara continua sa ofere profituri foarte bune, de peste 15% pe an. Mult mai rentabile sunt investitiile in terenurile din sud-estul si nord-estul Capitalei, precum si cele de pe Valea Prahovei.     Cele mai rentabile investitii raman terenurile din Capitala si proprietatile de pe Valea Prahovei, care ofera randamente mai bune decat cele de pe Litoral, spun analistii imobiliari. Autostrazile Bucuresti - Constanta si Bucuresti - Brasov aduc in atentia investitorilor terenurile din sud-estul si nord-estul Capitalei, ale caror preturi vor creste mai mult decat cele din nord si vest. "Piata terenurilor cunoaste, in general, o efervescenta in vecinatatea autostrazilor, indiferent daca ele sunt deja construite sau doar in faza de proiect", se arata intr-un studiu elaborat de compania imobiliara Eurisko.       DIFERENTE. Consultantii Eurisko apreciaza continuarea cresterii in urmatorii doi ani a preturilor terenurilor din jurul Bucurestiului cu un ritm de maximum 10%-15% pentru zona de nord si centru. "Pentru sud-est si nord-est se asteapta o crestere mai pronuntata. Preturile terenurilor, inca scazute in ultimele doua zone, vor putea atrage interesul cumparatorilor intr-o mai mare masura fata de anii precedenti", se arata in studiul citat. Alte proiecte de infrastructura care, chiar daca sunt in faza de proiect, pot sa influenteze preturile din zona sunt coridorul IV Pan-european, care va lega Constanta de Nadlac, prin Bucuresti, si cel de-al doilea inel de centura al Capitalei.     Valea Prahovei atrage tot mai multi investitori Investitiile in proprietatile de pe Valea Prahovei sunt mult mai rentabile decat in cele de pe Litoral, spun analistii imobiliari. "O locuinta de vacanta la munte poate genera un randament investitional mai mare decat una situata pe litoral, datorita faptului ca timpul anual de ocupare poate fi mult mai indelungat", spun analistii Eurisko. De altfel, in statiunile de pe Valea Prahovei au fost demarate, in ultimii doi ani, si lucrari de constructie pentru mai multe ansambluri rezidentiale de anvergura, pe langa proiectele familiale in regie proprie. Locuintele individuale s-au vandut anul trecut la preturi cuprinse intre 500 - 800 euro/mp, in functie de finisaje, dotari si localizare.   In ansamblurile rezidentiale noi, preturile s-au incadrat in intervalul 800 - 1.000 de euro/mp. Pentru vilele noi, de lux, construite pe Valea Prahovei, pretul a ajuns uneori chiar si la valori de 1.250 - 1.000 de euro/mp. Cele mai mari cereri vizeaza Sinaia - Cumpatu si Furnica), Predeal (Cioplea) si zona partiilor de schi Azuga si Predeal.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.