Proiectul multidisciplinar "Remix!" are un caracter artistic, stiintific si comunitar si se compune din trei elemente principale: * o expozitie despre realitatea teritoriala a tranzitiei (de la vilele de lux, la locuirea in conditii de saracie extrem
Proiectul multidisciplinar "Remix!" are un caracter artistic, stiintific si comunitar si se compune din trei elemente principale: * o expozitie despre realitatea teritoriala a tranzitiei (de la vilele de lux, la locuirea in conditii de saracie extrema, de la relatia cu monumentele si patrimoniul urban, la modernitatea arhitecturala, de la planificare la cresterea necontrolata, de la problemele ecologice la imaginea satului si orasului sau abordari alternative) * un joc - in acelasi timp expresie artistica - menit sa sensibilizeze publicul la problemele dezvoltarii urbane si sa stimuleze implicarea personala, vizand de fapt un proiect sociologic. Piesele sunt reprezentate de catre cele noua categorii ale expozitiei. Jocul consista in remixarea colectiei de fragmente date, jucatorul compunand astfel propria sa imagine despre viitoarea dezvoltare urbana a Romaniei * un catalog (ce reprezinta prima analiza multidisciplinara a evolutiei in teritoriul romanesc in perioada de tranzitie, 1990-2007). Catalogul "Remix! Fragments of a country", premiat la editia din acest an a Anualei de Arhitectura Bucuresti, s-a bucurat de un interes crescut din partea specialistilor. "Remix!" este organizat de catre revista "Arhitectura" si "Uniunea Arhitectilor din Romania". (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.