Frantuzoaicele, sustine un best-seller aparut recent, nu se ingrasa. Japonezele, scrie o alta carte, nu imbatranesc sau nu se ingrasa. Dar surorile lor din Olanda ar putea avea ceva in plus fata de acestea doua. Acest lucru in plus este reprezentat d
Frantuzoaicele, sustine un best-seller aparut recent, nu se ingrasa. Japonezele, scrie o alta carte, nu imbatranesc sau nu se ingrasa. Dar surorile lor din Olanda ar putea avea ceva in plus fata de acestea doua. Acest lucru in plus este reprezentat de faptul ca olandezele, potrivit unei carti care tocmai a aparut in Olanda, nu fac depresii, noteaza The International Herald Tribune.
"Acest lucru are legatura cu libertatea profesiei", sustine Bruin, a carei carte este intitulata <<Femeile olandeze nu fac depresie>>. "Libertatea de a alege este cheia: in Olanda, oamenii sunt liberi sa isi aleaga partenerii de viata, religia, orientarea sexuala, suntem liberi sa folosim droguri usoare si putem sa spunem aproape orice dorim. Olanda este o tara libera". Desi cartea parodiaza in mod evident rivalele din Franta si Japonia, se bazeaza pe o cercetare serioasa. Iar autoarea ei se pare ca are un punct de vedere. Cu toate ca unele olandeze fac mai rar depresie, la fel cum unele frantuzoaice se ingrasa uneori, olandezii, ca natiune, se situeaza aproape in varful topului celor mai fericiti oameni din lume, alcatuit de Ruut Veenhoven, profesor de conditii sociale pentru fericirea oamenilor, in cadrul Univeritatii Erasmus din Rotterdam. Pe o scara de la 1 la 10, unde 10 inseamna cea mai mare satisfactie personala, olandezii se situeaza la nivelul 7,5, intrecandu-i pe francezi (cu 6,5) si pe japonezi (cu 6,2). (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.