Sfarsitul acestei saptamani va fi unul instabil din punct de vedere meteorologic. Temperatura aerului se va situa in jurul valorii de 30 de grade. Astazi, dar si maine, sunt asteptate, in general in a doua partea a zilei, averse locale si descarcari
Sfarsitul acestei saptamani va fi unul instabil din punct de vedere meteorologic. Temperatura aerului se va situa in jurul valorii de 30 de grade. Astazi, dar si maine, sunt asteptate, in general in a doua partea a zilei, averse locale si descarcari electrice. Vremea va fi instabila chiar si in zona montana, acolo unde sunt asteptate ploi puternice, pe durata carora vantul va prezenta intensificari. Pe litoral cerul va fi variabil, iar temperatura apei va atinge cel mult 20°C.

Comentariul specialistuluiSi la acest sfarsit de saptamana, in zona tarii noastre, vor fi manifestari tot de instabilitate atmosferica, respectiv averse si descarcari electrice, dar putine si se vor semnala, in principal, dupa-amiaza. In zilele de inceput ale saptamanii viitoare, un front atmosferic va traversa tara dinspre nord-vest catre sud-est; atunci ploile vor fi mai multe, mai intai in vest, nord si centru, apoi si in celelalte regiuni, trecator chiar si pe litoral, unde pana atunci vremea va fi insorita si destul de calda. Apa marii insa ramane destul de rece si aceasta in conditiile in care circulatia aerului, la nivelul tarmului, va fi dinspre larg.
meteorolog Romica Jurca

LitoralAzi (sambata): Vremea va fi frumoasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari ziua. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 23... 26 de grade, iar cea minima de 16...19 grade. Temperatura apei marii va fi de 18... 20 de grade.

Maine (duminica): Vremea va fi in general frumoasa, cu cerul variabil. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 24... 27 de grade, iar cea minima de 18... 20 de grade. Temperatura apei marii va fi de 18... 20 de grade.

Poimaine (luni): Vremea va fi predominant frumoasa. Cerul va fi variabil, iar vantul slab. Temperatura maxima va fi de 25... 28 de grade, iar cea minima de 18... 21 de grade. Temperatura apei marii va fi in jur de 19 grade.


La munteAzi (sambata): Vremea va fi usor instabila. Cerul va fi variabil, cu innorari indeosebi dupa-amiaza si seara. Vor fi averse si descarcari electrice, local in Carpatii Meridionali si de Curbura

Maine (duminica): Vremea se va mentine usor instabila. Cerul va fi temporar noros si local vor fi averse.

Poimaine (luni): Vremea va fi instabila. Vor fi innorari accentuate si pe arii extinse va ploua in averse. Izolat vor fi conditii de grindina, iar cantitatile de apa pot fi insemnate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.