• INTERNET

+http://www.skop.com/brucelee/index.htm : cit se poate de hot pentru cei care isi amintesc sunetele pe care Bruce Lee le scotea in bataliile impotriva adversarilor. Si pentru cei carora le plac joculetele haioase, micile experimente de culture jamming si remixurile. Pe acest site ai la dispozitie fundaluri muzicale, peste care poti suprapune sample-uri de sunet din filmele lui Bruce Lee. Desi resursele nu sint bogate, compenseaza ideea de a recicla suieraturile maestrului karatist, replica din film.

-BuyYourFriendADrink.com: un site de pe care poti comanda o bere pentru un prieten si este unhot, ca orice alt surogat al timpului de calitate petrecut alaturi de cei dragi. „Cind ai ceva de sarbatorit cu un prieten apropiat, ii poti trimite un pahar direct la barul in care se afla in acel moment", scrie in prima pagina a site-ului. Sfatul nostru este sa mergeti personal la bar si sa si ciocniti cu prietenii in cinstea lor. Oricum, serviciul este valabil doar in 40 de baruri din New York.

• MUZICA

+Nouvelle Vague: o trupa care stie sa faca remixuri cu personalitate. Ultimul album, „Nouvelle Vague Presents New Wave", contine doua CD-uri cu remixuri dupa piese electro si ska-punk. Marc Collin si Gilles Legue reusesc sa recompuna celebrele piese si sa le asigure o anumita autonomie. Sunetul celor de la Joy Division sau OMD ia alte conotatii, iar „Ça Plane Pour Moi" a celor de la Plastic Bertrand’s, transformata in ritm de funk, este una dintre cele mai reusite .

-Paul McCartney si-a lansat cel de-al 21-lea album solo, „Memory Almost Full", la casa de discuri Starbucks’. Desi prezentat de fanii octogenari drept „emotionant si romantic", albumul n-a reusit sa intre in topurile din Marea Britanie. Poate din cauza redundantei muzicale, a lipsei de energie sau a previzibilitatii. Iar daca va intra in topurile de pe Amazon sau iTunes, un rol important il va avea memoria trupei Beatles, de la care solistul inca isi hraneste imaginea.

• CARTE

+Romanul „Crash" al lui J.G. Ballard, aparut la Polirom, este un titlu important din asa-zisul New Wave al literaturii SF. Publicat in 1973, e povestea unor personaje cu un ciudat fetisism: accidentele de masini. Figuri neutralizate de mijloacele societatii de consum, care isi gasesc consolarea si rezervele de inspiratie in coliziunea dintre automobile si in corpurile mutilate. Foarte controversata, cartea a fost transpusa cinematografic de un regizor la fel de controversat, David Cronenberg.

-Romanul frantuzoaicei Gabrielle Wittkop „Necrofilul", lansat de Editura Trei, este pe atit de plictisitor, pe cit e titlul de incitant. Felul in care autoarea abordeaza necrofilia este extrem de romantios, reducind aprope la zero zona intunecata a acestei subculturi a sexualitatii atit de macabre. Raritatea necrofiliei ii da o nota de exotism si mister extrem de slab exploatata in discursul frantuzoaicei. Un articol pe Wikipedia despre acest subiect ar putea fi mai palpitant