Banca Europeana pentru Investitii, Comisia Europeana si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare au deschis la Bucuresti un birou regional care va oferi asistenta pentru sustinerea proiectelor in regiunile europene pe baza fondurilor struct
Banca Europeana pentru Investitii, Comisia Europeana si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare au deschis la Bucuresti un birou regional care va oferi asistenta pentru sustinerea proiectelor in regiunile europene pe baza fondurilor structurale si a Fondului de Coeziune din cadrul Uniunii Europene. Biroul din Bucuresti este al treilea birou regional Jaspers care se deschide oficial, dupa cele de la Varsovia si Viena deschise anul acesta. Personalul este alcatuit din ingineri, economisti si specialisti in domeniul financiar care vor ajuta autoritatile din Romania si Bulgaria sa pregateasca proiecte de investitii, ce urmeaza sa fie sustinute din fonduri europene in perioada 2007-2013. "BERD a investit in Romania si Bulgaria 3,3 miliarde euro si, respectiv, 1,4 miliarde euro, in mai multe sectoare, de la cel energetic, infrastructura si telecomunicatii la sectorul bancar, agricultura si industrie. Colaborand cu partenerii din sectorul public si privat, banca a mobilizat in jur de 6,2 miliarde euro pentru investitii suplimentare in Romania si patru miliarde euro in Bulgaria", a declarat intr-un comunicat Alexander Auboeck directorul pentru infrastructura din BERD.
Totodata, directorul general al Directiei generale Politica regionala din Cadrul Comisiei Europene, Dirk Ahner, a declarat ca "deschiderea biroului Jaspers din Bucuresti reprezinta inca un pas important in acest proces de coeziune, oferind ultimelor doua state devenite membre ale UE asistenta de specialitate din partea celor trei parteneri Jaspers". Asistenta prin Programul Jaspers este oferita gratuit beneficiarilor si se bazeaza pe contributia resurselor umane din partea BEI si BERD, combinata cu resurse financiare din bugetul de asistenta tehnica al Comisiei Europene.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.