Sute de localnici din localitatea vasluiana Perieni s-au calcat in picioare pentru o galeata cu apa distribuita dintr-o cisterna trimisa in zona de catre prefectura, dupa ce intreaga comunitate a ramas fara apa potabila din cauza secetei. Cele 23 de
Sute de localnici din localitatea vasluiana Perieni s-au calcat in picioare pentru o galeata cu apa distribuita dintr-o cisterna trimisa in zona de catre prefectura, dupa ce intreaga comunitate a ramas fara apa potabila din cauza secetei. Cele 23 de tone de apa potabila preluate intr-o cisterna din reteaua publica de distributie a municipiului Barlad s-au epuizat in doar cateva ore, in conditiile in care autoritatile locale au impus ca fiecare familie sa nu primeasca mai mult de cateva zeci de litri de apa.
Reprezentantii primariei din Perieni afirma ca situatia in comuna este critica, in conditiile in care populatia nu mai are nici apa de baut. "Nu am crezut vreodata ca o sa ajungem in situatia in care oamenii sa se calce in picioare pentru o galeata cu apa. Am fost nevoiti sa rationalizam si apa care ne-a fost adusa cu cisterna astfel incat sa ajunga la toata lumea. Ni s-a promis ca maine (vineri - n.r.) va fi trimis in localitate un alt transport de 27 de tone, pentru ca populatia sa nu aiba prea mult de suferit", a declarat Vasile Rosca, primarul comunei Perieni.
Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vaslui, cei 3800 de locuitori ai comunei Perieni vor primi saptamanal cate doua cisterne cu apa potabila pentru consumul casnic, ceea ce reprezinta aproximativ 50 de tone de apa. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.