Presedintele si-a recunoscut doar partial vina privind incidentul de luna trecuta cu jurnalista pe care a facut-o "tiganca imputita". La deschiderea Conferintei OSCE, care a inceput ieri la Bucuresti, seful statului a tinut un discurs referitor la co
Presedintele si-a recunoscut doar partial vina privind incidentul de luna trecuta cu jurnalista pe care a facut-o "tiganca imputita". La deschiderea Conferintei OSCE, care a inceput ieri la Bucuresti, seful statului a tinut un discurs referitor la combaterea discriminarii. "E adevarat ca, in focul controverselor politice, al disputelor sportive, putem comite derapaje verbale. Dincolo de ele, va asigur insa ca poporul roman are o lunga traditie de bun simt si respect al diversitatii", a spus Basescu delegatilor la conferinta. Seful statului a remarcat si faptul ca publicatii din occident au luat ca tinta a unor atitudini discriminatorii pe romanii stabiliti in strainatate. Presedintele este nemultumit si de faptul ca minoritatile romane din tarile vecine nu beneficiaza de acelasi tratament pe care-l au minoritatile din Romania. "Acest tratament de tip european aplicat minoritatilor nationale nu se regaseste in state vecine Romaniei, cum ar fi Serbia, Ucraina sau Ungaria, pe teritoriul carora exista importante minoritati romanesti", a conchis presedintele.
Declaratia sa de ieri nu a fost socotita ca satisfacatoare de catre cei care l-au criticat pentru incidentul cu jurnalista. Liga Pro Europa a boicotat lucrarile. "Nu numai ca nu si-a cerut scuze, ci dimpotriva, a relativizat incidentul si l-a aruncat asupra intregului popor roman, aratand ca acesta nu discrimineaza, ci doar are derapaje verbale", a declarat Smaranda Enache, presedintele LPE adaugand ca Basescu este singura persoana de la Conferinta OSCE care poarta stigmatul unei atitudini discriminatorii, fara ca macar sa-si fi cerut scuze pentru incident.
In consecinta, Basescu nu ar fi avut dreptul moral sa deschida lucrarile OSCE referitoare la discriminare si combaterea ei, atata vreme cat nu si-a cerut scuze public.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.