Presedintele american, George W. Bush, care a ajuns deja de marti seara, a fost intampinat de peste 500 de manifestanti, tinuti la distanta de fortele de securitate. Ieri, manifestantii au lansat pietre asupra fortelor de ordine, primind replica prom
Presedintele american, George W. Bush, care a ajuns deja de marti seara, a fost intampinat de peste 500 de manifestanti, tinuti la distanta de fortele de securitate. Ieri, manifestantii au lansat pietre asupra fortelor de ordine, primind replica prompta a politistilor, care au recurs la tunuri de apa si grenade lacrimogene. Cu doar cateva ore inainte de inceperea summitului G8 miercuri dupa-amiaza, politia a blocat un drum provincial care facea legatura cu statiunea de pe malul Marii Baltice. Ca reactie, mii de protestatari au reusit sa pacaleasca politia trecand printr-o padure. La iesirea din padure, protestatarii au blocat temporar vehiculele politiei care ii urmareau, cu ajutorul unor crengi rupte din copaci.
Un tribunal din Rostock a condamnat la 10 luni de inchisoare un manifestant care a lansat, duminica, pietre asupra fortelor de ordine. Alti noua protestatari risca acuzatii similare si urmeaza sa compara in fata tribunalului in cursul acestei saptamani. Circa 1000 de persoane au fost ranite pe fondul protestelor de sambata. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.