Seful Senatului, sub ancheta
Presedintele Senatului francez, Christian Poncelet, al doilea personaj, ca importanta, in stat, este anchetat intr-un scandal de coruptie. Acuzatia este ca Poncelet ar fi intervenit in favoarea unui prieten, pentru a
Seful Senatului, sub ancheta
Presedintele Senatului francez, Christian Poncelet, al doilea personaj, ca importanta, in stat, este anchetat intr-un scandal de coruptie. Acuzatia este ca Poncelet ar fi intervenit in favoarea unui prieten, pentru a-i deschide usi in diverse tari, in schimbul mitei, evident.
Parchetul din Paris a decis sa deschida aceasta ancheta dupa ce a aflat despre eventuale cazuri de trafic de influenta in care este implicat numele lui Poncelet, relateaza AFP.

DEZMINTIRE. Poncelet (membru al UMP, de dreapta) a reactionat imediat, dezmintind categoric, intr-un comunicat, afirmatiile mincinoase care-l vizeaza si a anuntat ca va depune plangere pentru defaimare. Poncelet "raspunde acestor afirmatii cu dezmintirea cea mai categorica si nu va tolera ca onoarea sa sa fie afectata in scopuri evident politice", se arata in comunicatul sau.

DETALII. Potrivit saptamanalului de investigatii Le Canard Enchaine, presedintele Senatului a intervenit, in mai multe randuri, pentru ca prietenul sau Jean-Claude Bertoldi, care lucra pentru Sogea, o companie de lucrari publice, sa obtina contracte in Franta si in strainatate, cotra unor comisioane.  Bertoldi este un om de afaceri aflat in inchisoare actualmente, pentru escrocherie, abuz de bunuri sociale si fals in inscrisuri private.

COMISIOANE. Le Canard Enchaine reproduce un extras de la o audiere a lui Bertoldi, in care acesta din urma evoca plata unui comision de 8.000 de euro catre Poncelet, in cazul in care Sogea urma sa obtina un contract, gratie influentei exercitate de presedintele Senatului. Articolul mentioneaza si numele presedintelui Senatului Romaniei, Nicolae Vacaroiu, care s-a intalnit cu Poncelet la 15 februarie. Bertoldi i-ar fi cerut lui Poncelet sa puna o pila pe langa Vacaroiu pentru ca el sa obtina contracte in Romania, fapt negat categoric, ieri, de catre presedintele Senatului roman.

ALT CAZ. Parchetul din Paris a clasat fara urmari, in noiembrie 2006, o ancheta preliminara care fusese deschisa cu sapte luni inainte, pentru "abuz de bunuri sociale", in care era citat si Poncelet. Era vorba despre punerea la dispozitia sa a unei secretare platite, intre 1972 si 2000, de compania France Telecom.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.