Cel mai recent spectacol pus in scena la Sala Amfiteatru a TNB este "Sambata, duminica, luni", de Eduardo de Filippo, in regia lui Dinu Cernescu. Daca ar fi sa definim cu un singur cuvant starea cu care pleci de la acest spectacol, ea s-ar numi, simp
Cel mai recent spectacol pus in scena la Sala Amfiteatru a TNB este "Sambata, duminica, luni", de Eduardo de Filippo, in regia lui Dinu Cernescu. Daca ar fi sa definim cu un singur cuvant starea cu care pleci de la acest spectacol, ea s-ar numi, simplu, bucurie.

DE TREI ORI IUBIRE. Bucurie, pentru ca inca mai stim sa apreciem un text plin de farmec, fara dileme existentiale, dar despre dragoste, gelozie, duiosie, rostul intalnirilor duminicale cu familia si prietenii. "Aparent, in aceasta piesa nu se intampla nimic important", explica Dinu Cernescu alegerea acesei piese pentru punerea in scena. "Privit cu atentie, constati ca farmecul textului sta tocmai in lumea ascunsa din spatele cuvintelor. In epiderma piesei, orice fleac, orice nimic capata valvataia unei catastrofe. Piesa este, de fapt, povestea simpla a unor mari iubiri violente, nebune, ridicole, dar adevarate si profunde. Sper ca bucuria pe care au avut-o actorii muncind, nu usor, la acest text, sa ajunga la spectator, amestecand rasul cu o geana de duiosie". Un oras - Neapole - care musteste de tot ce inseamna atmosfera mediteraneeana. O familie tipic napoletana formata din trei generatii, adunata in jurul unei mese unde se serveste un delicios ragu. Si tot trei generatii de actori, care dau viata personajelor. De la Matei Alexandru, Ileana Stana Ionescu si Costel Constantin, pana la Cecilia Barbora si Marius Rizea.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.