"Propunem ca, in cel mai scurt timp posibil, pornind de la aceasta Declaratie care a fost insusita de sute de sindicate afiliate la Internationala Educatiei, sa redactam impreuna cu ministerul un proiect de lege care sa fie aplicabil de la 1 septembr
"Propunem ca, in cel mai scurt timp posibil, pornind de la aceasta Declaratie care a fost insusita de sute de sindicate afiliate la Internationala Educatiei, sa redactam impreuna cu ministerul un proiect de lege care sa fie aplicabil de la 1 septembrie a.c.", precizeaza Catalin Croitoru, presedintele FEN.
Articolul 2 al Declaratiei prevede, printre altele, ca angajatii din invatamant sa mentina relatii profesionale cu elevii, sa ii protejeze de abuzuri fizice sau psihologice, sa manifeste simtul datoriei, seriozitate si confidentialitate in toate problemele ce afecteaza binele elevilor.
Federatia Sindicatelor din Invatamant "Spiru Haret" si Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant considera ca este necesara negocierea urgenta a acestui cod, astfel incat acesta sa intre in discutia Parlamentului impreuna cu pachetul legislativ din domeniul invatamantului. Membrii celor doua federatii critica atitudinea profesoarei care s-a implicat intr-o relatie afectiva cu un elev, dar considera ca aprecierile defavorabile facute la adresa tuturor cadrelor didactice din Romania sunt exagerate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.