Maine, la ora 21.00, in Spice Club din Bucuresti va avea loc un concert extraordinar de jazz "Harry Tavitian Trio - Live at Spice Club". Formula concertistica este o premiera pentru scena jazzistica din Romania, Harry Tavitian (pian, voce, fluiere),
Maine, la ora 21.00, in Spice Club din Bucuresti va avea loc un concert extraordinar de jazz "Harry Tavitian Trio - Live at Spice Club". Formula concertistica este o premiera pentru scena jazzistica din Romania, Harry Tavitian (pian, voce, fluiere), Vlaicu Golcea (bas) si Ovidiu Condrea (baterie). Tavitian este una din personalitatile care au marcat evolutia jazz-ului romanesc. Este un muzician care stapaneste atat bluesul, cat si jazzul liber cu infuente folclorice, al carui promotor constant este din 1976 pana in prezent. Criticul austriac Richard Schuberth scria, la sfarsitul anului trecut: "Armeanul constantean se numara printre pianistii extraordinari care au initiat si au desavarsit un fenomen muzical ce capata contururi proprii sub numele de Noul Jazz Est-european. Incepand cu anii '70 el a creat un puternic stil personal si sincretic, dand nastere unui orizont foarte vast". (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.