PLANGERE- Nati Meir, acuzat de prejudiciu financiar Nati Meir a fost parat ieri conducerii Camerei Deputatilor de un cetatean din Bistrita, Liviu Moisan, ca i-a cerut 1.200 de dolari si 5 milioane de lei ca sa-i intermedieze, in anul 2002, plecarea
PLANGERE- Nati Meir, acuzat de prejudiciu financiar Nati Meir a fost parat ieri conducerii Camerei Deputatilor de un cetatean din Bistrita, Liviu Moisan, ca i-a cerut 1.200 de dolari si 5 milioane de lei ca sa-i intermedieze, in anul 2002, plecarea la munca in Israel, lucru care nu s-a mai intamplat si nici banii nu i-a mai vazut. Moisan, care a cerut Camerei sa ia masuri disciplinare impotriva deputatului, a sustinut ca nici una din cele 80 de persoane prezente atunci la firma israelianului nu a plecat la munca. Deputatii au trimis plangerea  la Parchet. (Carmen Vintila)     INFORMATII SECRETE - Acces fara certificat pentru demnitari Demnitarii vor putea avea acces la informatiile clasificate fara a mai fi obligati sa detina un certificat eliberat de Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat (ORNISS), asa cum prevedea Legea 182/2002, a decis ieri Senatul cu 76 de voturi pentru si 3 abtineri, adoptand cererea de reexaminare a Presedintiei la legea pentru completarea articolului 7 din Legea 182/2002. Desi in cererea de reexaminare se solicita revenirea la obligativitatea detinerii certificatului ORNISS, senatorii, adoptand un amendament PSD, au mentinut prevederea care excludea necesitatea detinerii acestui document. (Aniela Nine)     Deputati - Cererea lui Funar, fara raspuns Camera Deputatilor nu a dat curs solicitarii senatorului PRM Gheorghe Funar (foto), care dorea informatii despre 13 deputati semnatari ai motiunii de cenzura. Potrivit secretarului PSD, Ioan Munteanu, conducerea Camerei nu se poate substitui organelor penale, si ca atare nu are dreptul de a se pronunta daca au fost sau nu semnaturi false pe textul motiunii. "Noi nu putem cenzura deplasarile deputatilor, sa-i intrebam pe unde au umblat... Cat priveste originalul semnaturilor la motiune, acesta se afla la Nicolae Vacaroiu, iar domnul Funar se poate uita acolo", a explicat Munteanu. (C.V.)       Proces IPP, invins la recurs Camera Deputatilor a castigat, prin recurs, procesul intentat de Institutul pentru Politici Publice (IPP), Curtea de Apel considerand neintemeiata actiunea celor din urma. IPP solicitase Camerei, anul trecut, in instanta, sa comunice listele cu deputatii care au absentat de la lucrari in perioada 1.02-31.03.2006, dar si cererile deputatilor care au cerut motivarea absentelor in septembrie-octombrie 2005 si in februarie-martie 2006. (C.V.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.