Copii au primit calculatoarele in urma cu trei saptamani, dupa care au fost instruti, impreuna cu invatatoarea lor, cum sa le foloseasca. in doar trei saptamani, copiii din satul Horia au invatat sa deseneze pe computer, sa isi redacteze compunerile
Copii au primit calculatoarele in urma cu trei saptamani, dupa care au fost instruti, impreuna cu invatatoarea lor, cum sa le foloseasca. in doar trei saptamani, copiii din satul Horia au invatat sa deseneze pe computer, sa isi redacteze compunerile si sa invete istorie sau matematica cu ajutorul internetului si a computerului.
"in urma cu trei saptamani, multi dintre copiii nici nu vazusera un astfel de computer si nici unul nu stia cum sa il foloseasca. Au invatat uimitor de repede", a declarat, marti, invatatoarea de la scoala din satul Horia.
Dotarea scolii cu notebook-uri face parte din etapa pilot a programului Intel, Classmate PC in Romania. Classmate PC-urile Intel sunt notebook-uri cu design robust, ce pot fi folosite cu usurinta in sala de clasa si care faciliteaza invatarea prin intermediul interactiunii dintre elevi si pe baza activitatilor educativ-distractive. Notebook-urile permit profesorilor sa monitorizeze activitatea elevilor in timpul orelor si sa extinda aria educationala cu ajutorul materialelor interactive, ajutand in acelasi timp parintii sa urmareasca progresul copiilor la scoala si facilitand comunicarea dintre profesori si parinti. Classmate PC-urile permit elevilor sa coopereze la realizarea de diferite proiecte, sa faca schimb de informatii si sa studieze lectiile oferite pe suport electronic. Notebook-urile ruleaza continut educational in limba romana, deja disponibil pe piata, si beneficiaza de aplicatii si sisteme de operare compatibile integral cu echipamentele si aplicatiile standard actuale. Mai mult, Classmate PC-urile se conecteaza cu usurinta la Internet atat in retele traditionale cu fire, cat si in retele wireless, necesitand o infrastructura minima si oferind protectie anti-furt.
Classmate PC-urile sunt notebook-uri de mici dimensiuni, proiectate de Intel in scop educational, pentru a sprijini dezvoltarea unui proces de invatare bazat pe cooperarea dintre elevii din clasele primare si gimnaziale, parinti si profesori. Classmate PC-urile reprezinta un instrument educational complet, care include echipament hardware, continut adaptat specificului limbii romane si functii de conectare la Internet. Aceste notebook-uri sunt in acelasi timp compatibile cu echipamentele IT si aplicatiile deja existente pe piata. Programul Classmate PC face parte din initiativa globala a companiei - Programul Intel World Ahead, care urmareste sa ofere acces la tehnologia informatiei urmatorului miliard de utilizatori, pana in anul 2010. Un astfel de computer costa in jur de 200 de dolari, a precizat John Davies, vicepresedinte al Intel Corporation Sales and Marketing Group.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.