Sorin Haidu, impreuna cu cei trei maistri militari sunt acuzati ca, timp de doi ani, ar fi incasat ilegal salarii de zeci de ori mai mari, pentru misiuni pe care nu le-au facut. Cei patru vor fi judecati de catre magistratii Tribunalului Militar Bucu
Sorin Haidu, impreuna cu cei trei maistri militari sunt acuzati ca, timp de doi ani, ar fi incasat ilegal salarii de zeci de ori mai mari, pentru misiuni pe care nu le-au facut. Cei patru vor fi judecati de catre magistratii Tribunalului Militar Bucuresti pentru abuz in serviciu, fals, uz de fals, delapidare si inselaciune. Ministerul de Interne s-a constituit parte civila in dosar si trebuie sa recupereze peste 250 de mii de lei. Potrivit Mediafax, Corpul de control al ministerului a constatat ca din 2004 pana in august 2006, aproape toti angajatii unitatii ridicau de la casierie salarii de cateva zeci de ori mai mari decat in mod normal. Peste 45 de angajati ai unitatii au dat banii inapoi, iar 17 dintre ei au fost anchetati de procurorii militari.
Procurorii militari l-au trimis in judecata doar pe Haidu, un pilot, Gheorghe Apostu si doi tehnici de bord acuzati de completarea fictiva a unor documente de misiune si vanzare de combustibil. Alti 11 angajati ai Unitatii speciale de aviatie au fost scosi de sub urmarire penala. In noiembrie 2006, conducerea fostului Minister al Administratiei si Internelor (MAI) anunta ca la Unitatea Speciala de Aviatie nu au fost respectate prevederile legale in vigoare si nu au fost efectuate controale interne periodice. Totodata, MAI preciza ca angajatii cercetati sunt piloti, fosti piloti pe aeronavele participante la misiuni, comandanti de aeronava si de echipaje, piloti principali si secunzi, maistri militari si mecanici de bord, unii aflati inca in activitate sau trecuti in rezerva. Acestia erau acuzati ca ar fi acordat, ilegal, prime orare de zbor pentru personalul navigant si nenavigant al unitatii, inclusiv prin consemnarea mai multor activitati in anumite misiuni care nu pot fi executate concomitent ori consemnarea de activitati care se suprapun. Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii militari, "primele de zbor au produs o gaura substantiala bugetului, printr-o metoda bine pusa la punct". (Andrei GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.