Ambasadorul Filip Teodorescu a tinut sa ii asigure din nou de tot sprijinul Romaniei, Ivantoc si Popa fiind asteptati in tara pentru un control medical riguros, impreuna cu familiile lor. Bucurosi de revederea cu presa, de data aceasta nu la margine
Ambasadorul Filip Teodorescu a tinut sa ii asigure din nou de tot sprijinul Romaniei, Ivantoc si Popa fiind asteptati in tara pentru un control medical riguros, impreuna cu familiile lor. Bucurosi de revederea cu presa, de data aceasta nu la margine de drum, cei trei eroi romani au declarat ca ar dori sa ajunga in tara cat mai repede si chiar sa locuiasca la Bucuresti. De altfel, desi nu si-au exprimat temerea privind viata lor in libertate, cei trei romani au remarcat ca au fost urmariti prin Chisinau de masini ale securitatii transnistrene. Lupta ideatica pentru cauza nationala va continua, caci este pentru o idee care ramane sfanta, au spus cu simplitate fostii detinuti politici. Ei au mai afirmat ca nu au primit nici un telefon din partea autoritatilor de la Chisinau sau de la Bucuresti, dar au salutat mesajul secretarului general al Consiliului Europei, Terry Davis, ca si initiativa lui Gigi Becali de a le oferi un sprijin material pentru noul lor inceput de viata. Ivantoc ne-a mai declarat ca gestul sau de la eliberare a fost consecinta nerecunoasterii regimului separatist de la Tiraspol si a autoritatilor transnistrene filoruse. "Cum sa cad de acord sa ma expulzeze din propria mea casa?", a spus Ivantoc. In ceea ce priveste maltratarea la care a fost supus, ca si lipsa de interventie a reprezentantilor OSCE aflati de fata, Andrei Ivantoc ne-a declarat ca sustine protestul presei romanesti de la Chisinau si Bucuresti, care intentioneaza sa se adreseze direct oficiului central de la Viena al OSCE. In incheiere, Andrei Ivantoc, Tudor Petrov Popa si Alexandru Lesco, asteptati pentru a li se oferi onorurile cuvenite la Bucuresti, au multumit in mod deosebit presei si societatii civile romanesti de pe ambele maluri ale Prutului pentru sprijinul acordat in toata aceasta perioada. "Fara voi poate nu am mai fi fost acum aici", au declarat cu prietenie cei trei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.