UEFA a oferit Stelei un bonus financiar, deoarece forul european a obtinut un profit mai mare decit preconizasera contabilii.

Accederea Stelei in grupele Ligii Campionilor a insemnat cea mai buna afacere din istoria fotbalului romanesc, obisnuit sa practice in general transferuri de subzistenta si bartere de supravietuire pentru a evita falimentul. Steaua a fost instiintata ca va mai incasa 1,8 milioane de euro pentru participarea in grupele celei mai importante competitii europene intercluburi, datorita profitului mare inregistrat de UEFA in sezonul precedent. Informatia a fost confirmata si de Gigi Becali: „Am primit de dimineata o scrisoare de la UEFA, in care ne confirma ca o sa mai primim 1,8 milioane pentru participarea in Liga Campionilor, ca au cistigat prea multi bani. A fost cadou la prima ora a diminetii. Citi bani ar fi in total din Liga? Sint cam 12 milioane, ma refer la ce am incasat. La un club ca Steaua, acesti bani sint insa apa de ploaie", a spus Becali, acelasi care in urma cu citeva luni anticipa ca in curind clubul din Ghencea se va autofinanta si chiar va face profit fara sa mai fie nevoie de sacosele sale cu bani.

Steaua a incasat doua milioane de euro pentru calificarea in grupe, alte 2,4 bonus pentru cele sase meciuri disputate, din punctele adunate incasind 1,5 milioane. Vinzarile de bilete au adus circa 2,6 milioane, publicitate si alte surse de venituri contribuind cu alte doua milioane de euro, astfel ca s-a ajuns la un total de peste 10 milioane, aproape dublu fata de sumele obtinute de vinzarea de jucatori incepind cu preluarea echipei de catre Becali. Performanta a adus beneficii si jucatorilor, a caror cota de piata a crescut direct proportional si cu veniturile. Media salariilor la Steaua depaseste 150.000 de euro, Becali dezvaluind ca taxele lunare pentru veniturile jucatorilor sint de 400.000 de euro.

Milioanele primite de la UEFA nu vor fi folosite pentru stingerea datoriei istorice a Stelei, care depaseste 13 milioane de euro si a ramas pe vechea societate care a administrat clubul, ci pentru achizitionarea de jucatori. Prima tinta este nigerianul Ifeany Emeghara de la Poli Timisoara, pentru care concureaza cu Dinamo, pretul oferit de Becali lui Marian Iancu fiind de 1,2 milioane de euro. „Luni trebuie sa vina sa semneze contractul, dar asta daca ne vom intelege. Nu cred ca Dinamo ar da 1.200.000 de euro, pentru ca nu au atitia bani. Trebuie sa-l trimita pe Turcu sa faca cheta", a spus Gigi Becali. La rindul sau, patronul Politehnicii Timisoara, Marian Iancu, declarase ca Emeghara a primit o oferta de transfer, nigerianul fiind pus pe lista de transferuri, deoarece de anul viitor vor fi permisi maximum cinci jucatori extracomunitari pe teren simultan, echipa patronata de Marian Iancu avind in acest moment noua astfel de fotbalisti. De asemenea, Gurita de la Farul a efectuat deja vizita medicala, iar Neaga „e rezolvat". Steaua mai este interesata de portarul Emilian Dolha, liber de contract, insa ex-giulesteanul a infirmat negocierile. Steaua ar putea si vinde jucatori, in afara stranierilor Elton si Thereau, britanicii de la Everton fiind interesati de Goian. „Sint mai bogat ca ei si daca vreau, le cumpar eu cel mai bun jucator. Cum o sa-l vind eu pe Goian?", a fost replica lui Becali. De fapt, finantatorul Stelei refuza tranzactia, deoarece, in acest moment, 50% din suma incasata pe fundasul bacauan ar ajunge in conturile lui Dumitru Sechelariu.

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, marti, ca le va propune jucatorilor sai un nou regulament de premieri si amenzi, potrivit caruia fotbalistii vor fi sanctionati „dupa fata", daca arata suparati ca au fost schimbati sau ca nu au fost titulari.

Dinamo copiaza reteta Stelei Directorul Departamentului licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a declarat ieri ca membrii Comisiei UEFA au ajuns la concluzia ca Dinamo nu poate evolua pe stadionul din Soseaua Stefan cel Mare in Liga Campionilor, pentru ca nu indeplineste conditiile minime. „A ramas «Lia Manoliu» ca prima solutie, iar ca rezerva, stadionul din Piatra Neamt. Oficialii de la Dinamo au spus, si sint convins de asta, ca pot realiza pina la 1 august conditiile impuse pentru stadionul National", a declarat Duru. Dupa modelul Stelei de anul trecut, oficialii dinamovisti spera sa-si recupereze investitia de circa 500.000 de euro din vinzarea de bilete, data fiind capacitatea stadionului National, si chiar sa faca profit in cazul accederii in grupele celei mai importante competitii europene intercluburi.

Amenzi dupa mimica Becali ar putea completa bugetul si din amenzi, care nu se vor referi doar la meciurile pierdute. „N-au voie certuri, bisericute... mai multe. Trebuie sa ma mai gandesc: porunca nr. 1, porunca nr.2, si daca ei sint de acord, sa vedem. Trebuie sa semneze. Orice cearta, intre 5.000 si 30.000 amenda. Pe care-l vad eu suparat ca n-a jucat titular sau ca e suparat ca-l schimba, intre 5.000 si 30.000 amenda. Disciplina de fier! Ii vad dupa fata, cind il schimba pe cite unul, nu-i convine. Ma duc in vestiar si il vad dupa fata: «Tu ai fata cam suparata, 25.000 amenda». Motoul nostru asa va fi: ne asteapta un an foarte greu, asa voi justifica poruncile. Le dau bani multi, le si cer mult", a afirmat Becali.