Fostul director de operatiuni al diviziei de Internet din grupul Enron, Kevin Hannon, a fost condamnat la doi ani de inchisoare si o amenda de 125.000 dolari pentru implicarea sa in fraudele care au condus la prabusirea companiei in anul 2001, transm
Fostul director de operatiuni al diviziei de Internet din grupul Enron, Kevin Hannon, a fost condamnat la doi ani de inchisoare si o amenda de 125.000 dolari pentru implicarea sa in fraudele care au condus la prabusirea companiei in anul 2001, transmite Mediafax. Convenind sa coopereze cu procurorii, el si-a recunoscut vinovatia privind participare la activitatile frauduloase care implica trasfer electronic de date si manipularea investitorilor in august 2004.
In martie 2003, autoritatile au formulat 221 de capete de acuzare pe numele lui Hannon si ale altor sase manageri, care au ascuns datele privind performantele slabe ale diviziei de Internet, una dintre cele mai promitatoare proiecte Enron.
In mai 2006, fostii directori ai companiei, Ken Lay si Jeff Skilling, au fost gasiti vinovati. Lay a decedat in luna iulie a anului trecut, iar Skilling a fost condamnat la 24 de ani de detentie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.