Trei copii si-au pierdut viata la scaldat
Trei copii, de 12, 15, respectiv 16 ani, din localitatea suceveana Dumbraveni, au murit inecati in apele raului Siret in timp ce se scaldau. Copii au plecat impreuna cu un amic, de 17 ani, la un gratar

Trei copii si-au pierdut viata la scaldat
Trei copii, de 12, 15, respectiv 16 ani, din localitatea suceveana Dumbraveni, au murit inecati in apele raului Siret in timp ce se scaldau. Copii au plecat impreuna cu un amic, de 17 ani, la un gratar, au intrat in apa si au fost luati de curenti. Conform declaratiilor martorilor oculari, doi dintre adolescenti au intrat sa faca o baie si, din cauza ca nu mai puteau iesi la mal, au strigat dupa ajutor. Ceilalti doi au intrat sa ii ajute, dar numai baiatul de 17 ani a gasit resurse sa se salveze. Pompierii militari din Botosani au ajuns la fata locului, dar nu au reusit sa gaseasca decat trupul baiatului de 12 ani, dupa cautari ce au durat mai bine de trei ore. Deoarece incidentul s-a petrecut pe teritoriul judetului Suceava, cautarile au fost continuate de pompierii din acest judet, dar fara rezultat. (E. P.)

Accident la mina Lupeni
Un miner de la Mina Lupeni a ajuns la spital in stare grava dupa ce a fost strivit de o bucata de carbune desprinsa din tavan. Dorel Gorea a fost prins intre o bucata de roca si un stalp de sustinere. Una din gambe i-a fost sfasiata, medicii fiind nevoiti sa ii refaca vasele de sange pentru a-i salva piciorul. Gorea a fost mai intai dus la Spitalul de Urgenta Petrosani, dar de aici a fost dus la Targu Mures cu un elicopter SMURD. (I. C.)

Punctul de frontiera de la Vama Veche este asaltat de masini
Pentru ca foarte multi romani au ales sa-si petreaca week-end-ul pe plajele bulgaresti, punctul de frontiera Vama Veche este asaltat de masinile celor ce doresc sa treaca granita, lucru care ingreuneaza si incetineste controlul vamal. Politistii de frontiera au facut un apel catre turisti, sfatuindu-i sa aleaga punctul de trecere de la Negru Voda, unde autoturismele au prioritate. In acest week-end, mai mult de o mie de romani au preferat litoralul bulgaresc celui romanesc, incercand sa ajunga in statiunile din Albena si la Nisipurile de Aur. (A.M. PRESS)

Alarma falsa cu bomba la Peles
Mai multi turisti care se aflau sambata in vizita la castelul Peles, precum si personalul care lucreaza acolo au intrat in panica, dupa ce doua tinere au anuntat ca in castel a fost o amplasata o bomba. Turistii au fost evacuati imediat. Politistii si specialistii de la Inspectoratul Protectiei Civile Prahova, impreuna cu pirotehnistii Brigazii Anti-tero a Serviciului Roman de Informatii, s-au deplasat la fata locului, insa, dupa ce au verificat tot castelul, au ajuns la concluzia ca a fost vorba de o alarma falsa. In castel nu a fost gasit nici un dispozitiv exploziv. Politistii au demarat o ancheta pentru a depista persoanele care au facut gluma prosta. Vinovatii risca o pedeapsa de pana la 6 ani de inchisoare.(I. C.)

Traficanti retinuti in timp ce distribuiau droguri intr-un penitenciar
Un grup de infractori, care introducea si distribuia droguri de mare risc in incinta unui penitenciar, a fost identificat si retinut de ofiterii de la crima organizata. Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti - Serviciul Antidrog, in colaborare cu specialisti ai Administratiei Nationale a Penitenciarelor, au reusit probarea activitatii infractionale a lui Marius R., de 31 de ani, detinut in penitenciar, George R., de 26 ani, si Florentina A., de 47 ani, toti din municipiul Bucuresti. La data de 15 iulie, in urma unei actiuni organizate de politisti, cei trei au fost prinsi in flagrant, in timp ce introduceau in penitenciar, cu scopul de a vinde detinutilor, aproximativ doua grame de heroina. Aceasta era procurata de Florentina A., iar George R. o disimula in pachetele, pe care i le ducea la penitenciar fratelui sau, Marius R. In penitenciar, Marius R. vindea heroina detinutilor cu sume cuprinse intre 250 si 300 de lei pentru o doza. Marius R. este cercetat in stare de detentie, iar George R. si Florentina A. in stare de libertate, pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri de mare risc. (E.P.)

Muscati de un jder turbat
Doi pensionari din localitatea ieseana Iurcani au fost internati la Spitalul de Boli Infectioase dupa ce au fost muscati de un jder turbat. Sotii Stefan si Ileana Zaharia, in varsta de 74, respectiv 69 de ani, s-au prezentat la medic abia la trei spatamani dupa ce au afost muscati si sunt suspectati de turbare. "Femeia a fost muscata de mana si coapsa dreapta, iar sotul acesteia de antebratul stang. Le-am administrat tratamentul antirabic. Au venit la spital tarziu, la a 23-a zi dupa muscatura", a declarat medicul Petru Tarlea. Cei doi au fost muscati in 27 iunie. Femeia s-a dus sa hrameasca o closca, dar pasarea era moarta si pe oua era un jder care a atacat-o si a muscat-o de mana. In timp ce incerca sa omoare anumalul, barbatul a fost si el muscat. Cei dopi, cu ajutorul unui vecin, au reusit sa omoare jderul, pe care l-au ingropat in gradina. Dupa opt zile batranii au mers la dispensarul din comuna, din cauza cu nu se simteau bine. (I. C.)

Violata in cimitir
O aradeanca de 31 de ani, venita in vizita la rudele din comuna suceveana Zvoristea, a fost luata cu forta de pe strada, batuta si violata in cimitirul din localitate de un individ necunoscut. Tanara din Arad este a treia femeie care a fost victima unui violator in ultima perioada, in toate trei cazurile autorul fiind, se pare, acelasi. Politistii de la Investigatii Criminale au scotocit intreaga zona, dar pana in prezent cautarile au ramas fara nici un rezultat. Mariana B. a venit in comuna Zvoristea, sa-si viziteze rudele. Joi seara, dupa ce a stat cateva ore in vizita, tanara s-a pornit spre casa unde era gazduita, fiind insotita de un nepot de-al ei in varsta de 18 ani. In jurul orelor 00.30, in timp ce se afla pe strada, femeia si nepotul ei au fost atacati de un individ. Desi tanarul in varsta de 18 ani a sarit sa-si apere matusa, individul cu pricina l-a lovit de mai multe ori, punandu-l pe fuga. Apoi, agresorul a luat-o pe Mariana B. de par si a tras-o efectiv pana in cimitir, acolo unde, dupa ce a lovit-o de mai multe ori, a violat-o. Dupa ce si-a satisfacut poftele sexuale, violatorul i-a luat tinerei 100 de euro din buzunare si a disparut in noapte. Cu ultimele puteri, Mariana B. s-a dus spre casa si le-a spus rudelor ceea ce i s-a intamplat, acestea anuntand Politia.(I. C.)


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.