O fetita in virsta de 3 ani a scapat cu viata dupa ce a cazut de la cinci metri inaltime printr-un luminator de sticla, din cladirea Primariei municipiului Iasi, chiar linga cabinetul primarului Gheorghe Nichita.

Fetita si mama sa asteptau sa intre in audienta la un birou aflat la etajul al doilea al primariei. La un moment dat, copilul a scapat de sub supravegherea mamei si a pasit pe luminatorul de pe podea. Sticla luminatorului a cedat, iar fetita a cazut in gol cinci metri. „A cazut in holul de dedesubt, intr-o ploaie de cioburi si, cu exceptia covorului plusat, nu exista nimic care sa-i amortizeze caderea. Era plina de julituri si de vinatai cind au sosit medicii, dar totusi in viata", a declarat Andrei Trofor, purtatorul de cuvint al primariei, citat de MEDIAFAX.

Micuta a fost internata de urgenta la Spitalul de Neurochirurgie. Surse apropiate conducerii spitalului sustin ca fetita nu a suferit nici un traumatism grav, starea sa este stabila, iar medicii sint optimisti. Autoritatile locale au declansat deja o ancheta pentru a lamuri imprejurarile in care s-a produs incidentul. „Este o enigma cum a putut ajunge copilul acolo. Luminatorul este protejat de gardut metalic, cu bare apropiate. Ori s-a strecurat printre bare, ori a escaladat gardutul", a adaugat Trofor.